Noutati :

Retim va aduna gunoiul timisorenilor pana in 2039 si promite sa dea apa calda gratis in oras

14 iunie, 2011 - 05:53 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Societatea de salubritate Retim va aduna gunoiul timisorenilor ani buni de acum inainte. Decizia a fost luata deoarece conducerea Retim a promis ca ofera apa calda, gratuit, timisorenilor din Calea Sagului.

Consilierii locali au stabilit, in unanimitate, ca societatea sa gestioneze serviciile publice de salubrizare a localitatilor prin concesiune. Proiectul a mai fost inclus pe ordinea de zi a altor sedinte, insa nu a fost avizat de legalitate de secretarul Ioan Cojocari. Acum insa, acesta este perfect legal, spune Cojocari, deoarece au fost stabilite anumite conditii.

Mai exact, contractul este prelungit cu 25 de ani, adica pana in 2039, cu conditia ca Retim sa realizeze o statie de compostare a deseurilor complet inchisa. Daca pana in 2014, statia nu este deja data in folosinta, contractul va fi prelungit doar cu jumatate. Statia trebuie sa fie dotata cu un sistem de ventilatie si filtrare a aerului pentru prelucrarea fractiei biodegradabile din deseurile nepericuloase aruncate de timisoreni, deseurile verzi si namolurile rezultate de la statia de epurare a Timisoarei. Pentru investitie ar fi necesari cam 20 de milioane de euro, afirma primarul Gheorghe Ciuhandu.

“Vrem sa transformam deseurile in bricheti, care se vor arde la Colterm si asa sa dam apa gratis la timisoreni. Din ultimele studii facute, reiese ca pretul gigacaloriei ar putea scadea cu 20%. Este un proiect mai vechi al RETIM, prin care sa se transforme Timisoara intr-un oras cu zero deseuri”, a declarat Adrian Orza.

Deseurile care ar urma sa fie valorificate s-ar arde la CET Sud, din Calea Sagului, iar pentru inceput, de apa calda gratis ar putea beneficia doar timisorenii care locuiesc in aceasta zona, dupa cum afirma primarul Timisoarei.

Ramane de vazut insa daca Retim va duce pana la capat promisiunea facuta municipalitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...