Noutati :

RETIM incurajeaza colectarea selectiva, la Timisoara. Solutia propusa de compania de salubritate

24 septembrie, 2019 - 09:35 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. La pubela sau la sac, timisorenii pot selecta foarte usor deseurile inca din propriile gospodarii.

CITESTE SI: Accident grav in intersectie, la Timisoara. Femeie zdrobita de TIR 

Cantitatea de gunoi care ajunge la groapa poate fi una mai mica daca timisorenii incep sa separe deseurile reziduale de cele de carton, plastic sau sticla din propriile case.

RETIM recomanda amenajarea in casa fiecarui timisorean a trei recipiente, in care sa se puna cate un sac negru, galben si verde. In sacul negru urmeaza sa fie aruncate deseurile reziduale, in sacul galben trebuie aruncate cele din plastic, iar in sacii negri sa fie aruncate ambalajele din sticla.

In cazul ambalajelor din plastic sau sticla se recomanda si spalarea acestora inainte de a fi aruncate, iar cele din carton si harte trebuie impachetate si apoi aruncate.

https://www.facebook.com/retimpaginaoficiala/videos/750927978676892/Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. „In sacul negru urmeaza sa fie aruncate deseurile reziduale, in sacul galben trebuie aruncate cele din plastic, iar in sacii negri sa fie aruncate ambalajele din sticla.” Clar, nu?

 2. Din articol: … negru, galben si verde. In sacul NEGRU (inchis, probabil) urmeaza sa fie aruncate deseurile reziduale, in sacul GALBEN trebuie aruncate cele din plastic, iar in sacii NEGRII (deschis sau GRI???) sa fie aruncate ambalajele din sticla.
  Intrebari pentru cei in drept (care gandeste, dar care o fi aia, nu stiu).
  0. Prima nedumerire: la ora aceasta sunt doua categorii de pubele VERZI si GALBENE iar pungile de colectare vor fi 3 , 4, 5 ??? (vezi 1. 2. …
  1. Ce facem cu „metalicele” doze???
  2. Ce facem cu HARTIA ???? (galben???) sau .. iar cele din carton si hartie trebuie impachetate si apoi aruncate.
  3. Atunci dece mai colectam sticla in containerele RETIM? sau RETIM le va desfiinta?
  4. Atunci cele 3 recipiente devin 4 sau 5?
  Cu spalatul ar fi si este OK pentru peturi dar cum este cu ambalajele din PLASTIC de la alimente preambalate pungi de plastic, … .
  Dragi … si RETIM. Sper sa va sintetizati gandurile si sa le puneti pe pliante. Apoi vedeti cu pubelele acum 2 iar dupa ???

 3. Dupa care angajatii RETIM vor arunca toti sacii (galbeni, gri si ne-gri) in aceeasi masina, iar noi vom fi fericiti pentru ca suntem constiinciosi si colectam selectiv.