Noutati :

Retim este societatea care opereaza la deponeul ecologic de la Ghizela, in judetul Timis

26 iunie, 2013 - 04:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Deponeul de la Ghizela are un operator care nu mai este provizoriu, asa cum a fost pana acum, si anume societatea Retim, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Preluarea deponeului de la Ghizela s-a semnat zilele trecute. A preluat Retimul, incepem sa intram in normal. V-as ruga sa transmiteti catre primari, in teritoriu, ca totul a intrat in normal la Ghizela”, a spus Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, in sedinta de plen.

Deponeul este proiectat pentru 14.000 de tone de deseuri lunar, iar pe anul 2012 a fost o medie de 3.500-4.000 de tone lunar, ceea ce a insemnat o nefunctionalitate a deponeului, din punct de vedere al materiei prime.

In februarie – martie s-a depus aproximativ 8.000 de tone, practic s-a dublat cantitatea fata de anul 2012, iar in mai 13.000 de tone. Deja s-au demarat lucrarile pentru inchiderea celor sase gropi neconforme din judetul Timis. Asadar, operatorii care duc la aceste gropi vor trebui sa duca gunoiul la Ghizela, respectiv la statiile de transfer de pe teritorul judetului, ce vor fi functionale in aproximativ doua luni.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor