Noutati :

Retim e mai aproape de timisoreni de Ziua Serviciilor Publice. Societatea pune accentul pe calitate

12 octombrie, 2013 - 03:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Angajatii Retim au iesit sambata in strada, alaturi de alti angajati ai serviciilor publice din Timisoara. In fata Domului din Piata Unirii au fost aranjate si cateva utilaje ale societatii de salubrizare, de la o automaturatoare de ultima generatie pana la europubele sau recipiente pentru borcane si sticle.

Prichindeii au facut coada la standul Retim, amenajat in Unirii cu ocazia primei editii a Zilei Serviciilor Publice la Timisoara, eveniment organizat dupa model nemtesc. Micutii s-au urcat in utilajele societatii si s-au fotografiat alaturi de angajati.

„Este un prilej deosebit prin care noi venim in fata cetatenilor cu anumite lucruri care probabil in cotidian trec neobservate. Avem, de exemplu, o automaturatoare de ultima generatie, de mare capacitate, care in mod normal lucreaza noaptea, prea putini timisoreni o vad in mod constant. Am adus cateva utilaje, o automaturatoare, un utilaj pentru transport containere si altele, cateva din cele peste 130 de utilaje ce le detinem in parcul auto, specifice actiunii de salubrizare. Prezentam si cateva din principalele recipiente pe care noi le folosim in activitatea zilnica: europubela neagra, europubela maro, containerul clopot pentru sticle. Asa cum fiecare timisorean stie deja, sistemul de colectare este organizat pe cele doua fractii: deseul rezidual si deseul uscat, reciclabil, iar sticla se depune in containerele clopot amplasate in oras”, ne-a declarat inginerul Marcel Petrisor, directorul Retim.

Seful societatii ne-a marturisit ca timisorenii au devenit mai constiinciosi cu privire la reciclarea deseurilor, asa ca au invatat incet incet sa recicleze gunoiul. Cei mai ecologisti sunt timisorenii care locuiesc la casa, in zonele cu blocuri inca nu se respecta atat de bine acest serviciu.

„Noi am inceput implementarea acestui tip de serviciu din 2007, l-am finalizat in 2009. Dupa 5-6 ani am observat ca in zona de case se respecta foarte bine, in zona de blocuri mai exista deficiente. In aceasta perioada am inceput si o campanie de constientizare, sa le reamintim timisorenilor modul prin care se separa deseul direct la producator, ocazie cu care am scos si un ghid. La ora actuala am raspandit pe putin 30.000 de bucati, iar timisorenii il pot gasi si la standul nostru la Ziua Serviciilor Publice”, ne-a mai spus Marcel Petrisor.

Ghidul contine explicatii pentru principalele tipuri de deseu care se gasesc intr-o gospodarie, precum si adresele celor 4 centre de colectare pentru deseurile obtinute din reparatii, unde se pot depune anumite cantitati de deseuri cu titlu gratuit, rezultate din mici reparatii, dar si obiecte voluminoase in afara celor 2 campanii majore care se organizeaza de peste 20 de ani la Timisoara: curatenia de primavara si cea de toamna.

Cat despre viitor, reprezentantii Retim promit ca vor imbunatati calitatea serviciilor, mai ales ca in parcul auto exista utilaje moderne, de ultima generatie.

„Noi dorim in momentul de fata sa umblam la calitatea serviciilor, sa le imbunatatim. La partea de utilaje, detinem in parcul auto Euro 4 si Euro 5, avem utilaje de ultima generatie care exista pe piata la ora actuala. De aceea dorim sa umblam la partea calitativa a serviciilor, atat in ceea ce priveste angajatii nostri, cat si modul de gestionare a deseurilor, un lucru foarte important. Pentru ca deseul sa poata fi reciclabil, el reprezinta energie, resurse care pot fi folosite astfel incat la deponie sa ajunga doar deseul care nu mai poate fi valorificat”, a conchis inginerul Marcel Petrisor.

Timisorenii care mai trec prin Piata Unirii sambata pot admira utilajele Retim si le pot pune intrebari angajatilor pana seara, la ora 20:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...