Noutati :

RETIM colecteaza deseuri periculoase in ZONA 1 Timis rural

1 noiembrie, 2019 - 11:43 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. RETIM Ecologic Service si ADID Timis deruleaza in perioada 1 noiembrie – 2 decembrie 2019, o noua campanie de colectare a deseurilor periculoase in zona 1 Timis rural – Bucovat, Varias, Sanandrei, Sandra, Iecea Mare, Parta, Pischia, Fibis, Masloc, Carpinis, Cenei, Checea, Carpinis, Foeni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou, Sacalaz.

Cetatenii din aceasta zona vor putea depune deseurile periculoase prin aport voluntar in containerele special puse la dispozitie in punctele de colectare mentionate in tabelele atasate.

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care contin reziduri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte), materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii, solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase, deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

Nu se colecteaza: deseuri municipale, biodegradabile, vegetale,deseuri periculoase, industriale (inclusiv cele rezultate din productie), constructii si demolari, echipamente electrice si electronice si ambalaje.

ATENTIE!!! Deseurile periculoase se pastreaza in gospodarie pana in momentul colectarii si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum si intervalul orar, sunt mentionate in tabelele alaturate si pe www.retim.ro/stiriInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...