Noutati :

Reteta electronica, obligatorie din ianuarie 2013. Retetele nu se mai elibereaza decat in sistem electronic… cel putin teoretic

10 ianuarie, 2013 - 07:43 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Practic, medicii inmaneaza pacientilor mai nou retete scoase la imprimanta care contin un cod,si nu scrise de mana ca pana acum. Cu aceste retete pacientii merg la farmacie de unde le sunt eliberate medicamentele prescrise.

Sistemul de retete electronice va functiona complet doar cand se va termina distribuirea cardurilor de sanatate. In acel momnet, hartiile vor fi eliminate si retetele vor circula doar in sistem electronic, pe card. Medicii de familie considera ca autoritatile au gresit pentru ca nu au asteptat finalizarea implementarii cardului de sanatate pentru a introduce reteta electronica.

S-a inceput cu reteta electronica si urmeaza cardul. Reteta electronica din pacate se da pe hartie, si nu electronic. Din punctul de vedere al majoritatii medicilor de familie, am considerat ca initial trebuia introdus cardul si dupa aceea reteta electronica. Adica in momentul in care pacientul are un card, vine la medic, este incarcata reteta si merge la farmacie si isi ia medicamentele”, a spus Claudia Iftode, vicepresedintele Patronatului Medicilor de Familie Timis.

De partea cealalta, autoritatile sustin ca au oameni pregatiti sa-i instruiasca pe medici si pe pacienti cu privire la functionarea acestui sistem.

In prezent reprezentanti ai biroului IT se deplaseaza la unitatile sanitare din judet pentru a oferi informatiile necesare cu privire la implementarea retetei. Personalul nostru sta la dispozitia medicilor. Inca din luna iulie avem numere de telefon si adrese de e-mail si pe site-ul institutiei puse la dispozitia medicilor si a farmacistilor pentru a ajuta cu informatii si cu eventuale probleme”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, Oana Rachitan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. adica primesti un cearceaf A4 care are nevoie de inca citeva stampilemedic+ nfarmacie, identificare la farmacie ci CI+ stamipla pe formular cu semnatura ta !!!asta da implementre eelctronica- stampila sa traiasca ca