Noutati :

Reteaua de apa din Recas, spalata kilometru cu kilometru

14 august, 2018 - 02:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Programul special de spalare a retelei de distributie a apei din Recas, demarat in luna iulie, va continua pana la 31 august. Conductele de apa sunt curatate kilometru cu kilometru, pe fiecare strada din Recas, cu utilaje speciale ce folosesc un amestec de apa si aer sub presiune.

Programul de spalare se desfasoara in zilele lucratoare, de luni pana vineri, intre orele 9 si 17 si asigura curatarea unui tronson de circa 1-1,5 km pe zi, in functie de gradul de colmatare.

Este prima oara cand reteaua de apa din Recas este curatata in totalitate, cu utilaje specializate. Spalarea si igienizarea conductelor este absolut necesara, pentru eliminarea depunerilor acumulate in timp pe peretii acestora si furnizarea unei ape sigure, la calitatea impusa de standarde.

Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apa din Recas in anul 2010. Apa potabila provine din foraje si, incepand cu anul 2017, este potabilizata in statia de tratare a localitatii, construita de Aquatim din fonduri europene.

Pe durata spalarii conductelor, precum si la reluarea alimentarii in regim normal, apa de la robinetele consumatorilor din zonele in care s-a lucrat va fi tulbure. Este recomandat consumatorilor sa nu foloseasca apa in scopuri menajere pana la limpezirea ei completa si, de asemenea, sa ia masuri de stocare a unor cantitati de apa care sa le acopere necesitatile pe perioada anuntata.

Reprezentantii Aquatim transmit ca regreta disconfortul creat si apeleaza la intelegerea si sustinerea locuitorilor din Recas, pe durata programului de spalare a retelei de distributie. De asemenea, dau asigurari consumatorilor din Recas ca, in ciuda disconfortului si duratei prelungite, solutia de spalare a retelei este eficienta si de impact, pe termen lung. Existenta statiei de tratare si igienizarea retelei de distributie din Recas este o garantie a calitatii apei de la robinet.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...