Opinia Timisoarei

Resturi, plastice sau sticle, aruncate laolalta in pubela de gunoi la Timisoara? Mai gandeste-te!

TIMISOARA. Nu trece zi fara ca politistii locali sa nu se confrunte cu una dintre problemele cele mai stringente ale orasului, generata de nesimtirea fara limite a unora dintre locuitori: rampele clandestine de gunoi din Timisoara.

CITESTE SI: Ambrozia e in floare, de amenda nu ne doare… la Timisoara. Vine insa supraimpozitarea de 500% 

De data aceasta, agentii au primit o serie de sesizari despre faptul ca mai multi oameni isi arunca, zi de zi, deseurile reciclabile langa tomberoane si nu in pubela, cum ar fi fost firesc sau le amesteca cu cele menajere, fara sa tina cont ca trebuie colectate separat.

Mai multe asociatii de proprietari au fost amendate din aceasta cauza, iar acum trebuie sa plateasca intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru ca nu au respectat legea. Asta, in conditiile in care societatea de salubrizare a asigurat peste 4.000 de pubele galbene si poate asigura pana la 7.000 de astfel de pubele.

CITESTE SI: Si-a pierdut vagoanele pe drum! Trenul Timisoara – Bucuresti, ramas in camp 

Tocmai de aceea, reprezentantii Politiei Locale, impreuna cu angajatii RETIM, demareaza o noua campanie de constientizare a populatiei cu privire la importanta colectarii selective. Actiunile vor viza asociatiile de locatari si proprietari care inca nu au incheiat un contract care asigura colectarea duala, intrucat toti utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligati sa asigure precolectarea selectiva a deseurilor pe care le produc si sa nu amestece deseurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deseuri.

Oamenii legii atrag atentia ca cei care nu respecta aceste prevederi risca amenzi de pana la 2.500 de lei.

CITESTE SI: Veste buna de la Serviciul Pasapoarte Timis! Modificare de program 

Exit mobile version