Resturi, plastice sau sticle, aruncate laolalta in pubela de gunoi la Timisoara? Mai gandeste-te!

TIMISOARA. Nu trece zi fara ca politistii locali sa nu se confrunte cu una dintre problemele cele mai stringente ale orasului, generata de nesimtirea fara limite a unora dintre locuitori: rampele clandestine de gunoi din Timisoara.

CITESTE SI: Ambrozia e in floare, de amenda nu ne doare… la Timisoara. Vine insa supraimpozitarea de 500% 

De data aceasta, agentii au primit o serie de sesizari despre faptul ca mai multi oameni isi arunca, zi de zi, deseurile reciclabile langa tomberoane si nu in pubela, cum ar fi fost firesc sau le amesteca cu cele menajere, fara sa tina cont ca trebuie colectate separat.

Mai multe asociatii de proprietari au fost amendate din aceasta cauza, iar acum trebuie sa plateasca intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru ca nu au respectat legea. Asta, in conditiile in care societatea de salubrizare a asigurat peste 4.000 de pubele galbene si poate asigura pana la 7.000 de astfel de pubele.

CITESTE SI: Si-a pierdut vagoanele pe drum! Trenul Timisoara – Bucuresti, ramas in camp 

Tocmai de aceea, reprezentantii Politiei Locale, impreuna cu angajatii RETIM, demareaza o noua campanie de constientizare a populatiei cu privire la importanta colectarii selective. Actiunile vor viza asociatiile de locatari si proprietari care inca nu au incheiat un contract care asigura colectarea duala, intrucat toti utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligati sa asigure precolectarea selectiva a deseurilor pe care le produc si sa nu amestece deseurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deseuri.

Oamenii legii atrag atentia ca cei care nu respecta aceste prevederi risca amenzi de pana la 2.500 de lei.

CITESTE SI: Veste buna de la Serviciul Pasapoarte Timis! Modificare de program 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Degeaba se dau amenzi…La noi in asociatie s-a scris si spus negru pe alb ca nu trebuie amestecate deseurile menajere cu cele de plastic.Oamenii sunt nesimtiti.Multi sunt chiriasi si nu le pasa daca ia asociatia amenda.Ei…se muta in alta parte.Si cum la noi in bloc sunt multi chiriasi,majoritatea tineri si lipsiti de bun simt…degeaba te agiti tu ca proprietar si presedinte de asociatie sa le luminezi mintea ca rezultatul este acelasi.In plus mai vin si alti nenorociti din alte parti si isi lasa gunoaiele in spatele blocului nostru.N-avem ce face.Atat timp ca lipsa educatiei primeaza…degeaba incearca autoritatile sa educe needucatii cu amenzi.Si nu e corect ca o asociatie sa ia amenda din cauza unor nesimtiti,majoritate chiriasi iar restul prorpietarilor care sunt civilizati si se conformeaza ,sa plateasca pentru nesimtirea acestora.E o lupta cu morile de vant

  2. De fratii nostri rumuni, ati uitat? oricat de corect colectezi ,in punga, degeaba! cand apar, amesteca totul mai bine ca un malaxor. Nici cei de la RETIM nu-si dau interesul ! important este ca se dau amenzi . eu cred ca RETIM este sub nivelul de plutire,si asta din cauza Mercedesului, dar cu putina bunavointa, poate reusiti sa va reparati masinile din care curge zeama, adunati gunoiul ramas in urma masinii care-l colecteaza si apoi mai vorbiti

  3. Este o problema des intalnita, in special in zonele cu asociatiile de locatari. Pentru o colectare selectiva eficienta ar fi nevoie de pubele de culori diferite conform legislatiei: http://www.cosuri-pubele.ro/pubela-240l.html, amplasate cate 3 sau 4 culori in zonele unde se arunca deseurile. Impreuna cu asigurarea recipientelor pentru colectare ar fi necesara o modificare a tarifelor de salubrizare in rapirt direct cu gradul de reciclare.