Restrictiile valabile in tarile din Uniunea Europeana. Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti faci concediul in Spania, Austria sau pe plajele Greciei

Amenintarea valului 4 al pandemiei de COVID-19 si raspandirea mai rapida a variantei Delta a coronavirusului determina tarile din Uniunea Europeana sa impuna diferite restrictii.

CITESTE SI: 46 de noi imbolnaviri cu COVID in ultimele ore, in Romania. 2 dintre ele sunt din Timis

Tarile UE au convenit, in iunie, sa permita persoanelor complet vaccinate sau care s-au recuperat recent din boala sa calatoreasca liber. Ceilalti calatori ar trebui sa arate doar dovada unui rezultat negativ al testului coronavirus.

Doar ca, de fapt, nu toate statele au renuntat la restrictiile pentru calatorii cu certificat. In plus, au venit cu propriile definitii desprece inseamna a fi complet vaccinat sau recuperat dupa COVID-19, scrie antena3.ro.

In Austria puteti calatori liber daca sunteti vaccinat complet.Sunteti considerat complet vaccinat la 270 de zile dupa a doua doza. Daca ati primit o singura doza, veti fi considerat complet vaccinat dupa 22 de zile timp de 90 de zile. Daca v-ati vaccinat cu Johnson & Johnson, puteti calatori liber începand cu a 22-a zi dupa vaccinare.

Austria recunoaste toate vaccinurile autorizate de Agentia Europeana pentru Medicamente sau de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Retineti însa ca nu accepta vaccinurile Sinopharm si Sinovac pentru accesul în locatii din tara precum teatre sau restaurante.

Daca ati avut COVID, puteti calatori liber în cele 180 de zile de la recuperarea dupa infectie. Un certificat care dovedeste anticorpii este valabil 90 de zile dupa eliberare. De asemenea, puteti calatori liber daca ati avut COVID si ati primit o doza de vaccin.

Daca nu sunteti vaccinat si nici nu ati trecut prin boala? Veti avea nevoie de un test PCR de cel mult 72 de ore sau de un test de antigen de cel mult 48 de ore.

Si in Belgia puteti calatori liber daca sunteti vaccinat complet. In acceptia autoritatilor de la Bruxelles, imunizare completa inseamna ca au trecut doua saptamani de la ultima doza.

Belgia accepta toate vaccinurile aprobate de Agentia Europeana a Medicamentului, precum si Covishield, versiunea indiana la vaccinului produs de AstraZeneca.

Ce se întampla daca ati avut COVID? Daca aveti rezultate pozitive din urma cu mai putin de 180 de zile, puteti calatori liber.

Bulgaria
Care sunt regulile daca sunteti vaccinat? Calatorii complet vaccinati pot intra în Bulgaria fara restrictii. Vaccinat complet înseamna pentru autoritatile bulgare ca au trecut 14 zile de cand ati primit ultima doza de vaccin aprobat, inclusiv Sinopharm, Sinovac sau Sputnik V.

Ce se întampla daca ati avut COVID? Puteti calatori liber cu dovada ca v-ati recuperat de la COVID în ultimele sase luni.

Daca nici nu sunteti vaccinat si nici nu ati trecut prin boala? Toti ceilalti calatori vor avea nevoie de un rezultat negativ al testului PCR nu mai vechi de 72 de ore sau de un rezultat negativ al testului antigen nu mai vechi de 48 de ore. Fara acestea, veti fi supus unei carantine de 10 zile, care poate fi ridicata daca primiti un rezultat negativ dintr-un test efectuat la 24 de ore de la sosirea dvs. în Bulgaria.

Republica Ceha
Care sunt regulile daca sunteti vaccinat? Daca sunteti complet vaccinat – adica au trecut 14 zile de la ultima doza – puteti intra în Republica Ceha fara restrictii.

Republica Ceha accepta toate vaccinarile facute în tarile membre UE si în Andorra, Islanda, Lichtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elvetia si Vatican.

Ce se întampla daca ati avut COVID? Puteti calatori liber daca ati avut COVID în ultimele 180 de zile.

Germania
Care sunt regulile daca sunteti vaccinat? Puteti calatori liber daca sunteti complet vaccinat.

Vaccinat complet înseamna ca au trecut cel putin 14 zile de la ultima doza. Germania accepta vaccinurile BioNtech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca (Covishield) si Johnson & Johnson.

Ce se întampla daca ati avut COVID? Daca ati avut COVID în urma cu cel putin 28 de zile si cu cel mult sase luni în urma, puteti calatori liber. De asemenea, puteti calatori liber daca ati avut COVID si ati primit o singura doza dintr-un vaccin aprobat.

Grecia
Care sunt regulile daca sunteti vaccinat? Puteti calatori liber daca sunteti complet vaccinat.

Sunteti considerat complet vaccinat la 14 zile de la data la care ati primit cea de-a doua doza sau dupa doza unica Johnson & Johnson.

Grecia recunoaste toate vaccinurile autorizate de Agentia Europeana a Medicamentului sau OMS, precum si vaccinurile Sputnik V, CanSino, Sinopharm si Sinovac.

Ce se întampla daca ati avut COVID? Daca ati avut COVID, puteti calatori liber în cele 180 de zile de la recuperarea dupa infectie. Un certificat de recuperare poate fi eliberat la 30 de zile dupa ziua primului test pozitiv de coronavirus.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...