Noutati :

Restrictiile de circulatie pe strazile prin centru, la Timisoara, vor fi ridicate in cateva zile. Ce mai ramane de facut dupa ce incepe scoala

27 august, 2019 - 03:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Autoritatile promit ca haosul si cozile din traficul din centrul orasului vor deveni istorie, odata cu inceperea noului an scolar.

CITESTE SI: Are 203 metri lungime si cate 2 benzi pe sens. Momentul in care intram cu masinile prin tunelul ce leaga B-dul Antenei de Piata Consiliul Europei, la Timisoara. Cum arata pasajul subteran inainte de inaugurare. Video

Potrivit reprezentantilor primariei, lucrarile de extindere si modernizare a strazilor din zona centrala vor fi finalizate in urmatoarele doua saptamani, iar dupa inceperea anului scolar, muncitorii se vor concentra pe finalizarea lucrarilor la trotuarele si spatiile verzi din zona.

„S-a procedat asa, in bloc, pentru a nu se intrerupe traficul in anumite zone decat atunci cand este obligatoriu si pentru a se lasa sa se circule cu restrictii, in timp ce se desfasoara diverse lucrari. Si finalizarea o sa vina tot asa, in bloc. Deocamdata s-a dat in folosinta strada Martin Luther pe 3 benzi. In acest proiect, unde sunt lucrari de reparatii, amenajam locuri de parcare la Punctele Cardinale, in piata Huniade, unde vor fi modificari impoartante la sensul giratoriu. In urma modificarilor, vom putea restrictiona accesul masinilor, in asa fel incat sa putem crea cateva locuri de parcare pentru autocare, pentru ca avem tot mai multi turisti.

In zona centrala, pe acest ansamblul larg de strazi, facem tot posibilul ca pana la inceperea scolilor sa putem lasa traficul auto liber si apoi sa se lucreze doar la trotuare si la spatiile verzi. Prioritate e sa dam drumul la traficul auto”, a spus primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Au explodat chiriile la Timisoara. Cu cat au crescut inchirierile de apartamente si unde sunt cele mai ieftine

Reprezentantii Primariei au gasit si explicatia pentru care, in multe dintre locuri, desi s-a sapat si s-au impus restrictii, muncitorii nu mai lucreaza.

„In derularea acestor lucrari era loc de mai bine din punct de vedere organizatoric. Dar trebuie sa avem in vedere ca pentru cel ce executa astfel de lcurari este mai eficient ca anumite operatii sa se desfasoare concentrat, de exemplu betonarea si, mai ales, asfaltarea. Se lucreaza pe un front larg pe arealul dat si, cand e o bucata suficient de mare din ansamblu pregatita pentru a se trece la betonare, apoi la straturile de asfalt, se face asta, pentru ca e mai eficient sa se procedeze asa. Partile acestea, ultime, din tot ce se face, sa fie facute la scara mai mare. E deranjant, este adevarat, sa vad ca se sparge in nu stiu cate locuri si apoi nu mai vezi pe nimeni in zona aceea. Si eu am cerut clarificari si explicatiile sunt cele pe care vi le am dat acum”, a completat primarul Nicolae Robu.

Pana acum au fost finalizate lucrarile de largire al 3 benzi a strazii Martin Luther. Se lucreaza in continuare pe mai toate strazile cuprinse intre Punctele Cardinale, Posta Mare, Michelangelo si Primaria Timisoara.

De asemenea, statia de taxi de la Conti a fost deja desfiintata, masinile fiind mutate provizoriu vizavi, in vecinatatea fostului sediu Tarom.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. …mda, sambata la ora 10 pe I.C.Bratianu se bea bere la doza si glume in…si doar 4 muncitori!!!