Noutati :

Restrictii de intrare in Norvegia, incepand de vineri. Exista si exceptii

28 ianuarie, 2021 - 08:46 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EXTERN
0

Norvegia impune noi restrictii, in contextul pandemiei de COVID 19. Astfel, incepand de vineri, ora 00.01, intrarea in Norvegia va fi restrictionata pentru toate persoanele care nu au cetatenie norvegiana sau care nu au domiciliul sau resedinta in Norvegia, cu cateva exceptii.

Potrivit informatiilor transmise joi de Ministerul Afacerilor Externe, sunt exceptate urmatoarele categorii de persoane:
– membrii de familie ai persoanelor care au resedinta in Norvegia, (sotul / partenerul inregistrat / coabitantul, copiii minori, parintii copiilor minori);
– persoanele aflate in tranzit aeroportuar in Norvegia;
– transportatorii profesionisti de marfuri si persoane;
– membrii echipajelor navale si cei ai echipajelor aeriene;
– persoanele care se deplaseaza in Norvegia din anumite motive (de exemplu: pentru ingrijirea copiilor minori, pentru acordarea de ingrijire a anumitor categorii de persoanele vulnerabile sau din alte motive de asistenta sociala);
– persoanele care isi desfasoara activitatea in domenii sociale considerate critice;
– personalul medical din Suedia si Finlanda care isi desfasoara activitatea in cadrul serviciului norvegian de sanatate si ingrijire.
– persoanele care locuiesc in Norvegia (inclusiv membri ai misiunilor diplomatice si consulare si organizatiilor internationale, rezidenti in Norvegia si notificati la MAE, inclusiv membrii de familie, precum si diplomatii cu acreditare dubla si curierii diplomatici);
j- urnalistii si alt tip de personal aflat in misiune pentru o institutie mass-media straina.

Persoanelor care au inceput o calatorie spre Norvegia inainte de intrarea in vigoare a masurilor li se va permite accesul pe teritoriul norvegian.

Citeste mai mult AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...