Restaurantele si fast-food-urile din Romania, obligate sa precizeze in meniuri ce ingrediente folosesc la prepararea mancarii

Restaurantele, fast food-urile si cantinele din Romania vor trebui sa modifice meniurile si sa introduca noi informatii privitoare la ingredientele folosite in bucatarie pentru pregatirea mancarii, numarul de E-uri sau valoarea nutritionala.

CITESTE SI: Va avea biblioteca tehnologizata, muzeu si cafenea culturala. Au inceput lucrarile de reabilitare ce vor readuce la stralucirea de odinioara Conacul Mocioni din Timis 

Noua reglementare va intra in vigoare din 15 martie.

Anuntul a fost facut de Horia Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

El a spus ca ordinul care stabileste detalierea informaţiilor din meniurile unitatilor de alimentatie publica – restaurante, cantine sau fast-food-uri – a fost emis dupa ce a fost stabilita abordarea la nivel european si in urma discutiilor cu asociaţiile de protejare a intereselor consumatorilor.

Astfel, alaturi de numele produsului va trebui pus în meniu, într-o paranteza, si numarul de E-uri „ca sa stii ca, la momentul acela, ai demarat deja procesul de îmbalsamare înca din timpul vietii”, a afirmat șeful ANPC.

Consider si acum necesar ca pentru ciorba de perisoare sa ne fie comunicate toate informaţiile de care cu siguranţa avem nevoie, cum ar fi din ce carne sunt facute perisoarele, existand variante din ce în ce mai multe. În curand, pot sa fie facute si din greieri, dar macar sa stim acest lucru. De asemenea, trebuie sa luam în calcul ca mulţi operatori economici servesc, astazi, produse similare ca aspect si ca gust produselor cu care suntem familiarizaţi, în sensul utilizarii cremelor vegetale pe baza de ulei de palmier în locul smantanii sau a unor produse similare cu branza feta, ca aspect si ca textura, în condiţiile în care si acestea sunt facute cu puţin zer si foarte multa grasime de palmier„, spune Horia Constantinescu.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gheorghe Ardeleanu. spune:

    Mi se pare normal, fiecare meniu sa aibe prospect, ca suplimentele alimentare la care fac reclama pe televizoare, sa vina chelnerul cu mapa si sa se specifice citirea prospectului la meniu.