Republica Moldova, in pericol sa se destrame! Gagauzia ameninta ca isi declara independenta

Regiunea autonoma Gagauzia din Republica Moldova isi va declara independenta in cazul in care autoritatile de la Chisinau vor lua decizia de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

Declaratia a fost facuta de bascanul Mihail Formuzal, intr-un interviu pentru publicatia turca Milliyet, relateaza UNIMEDIA.

„In realitate, vrem sa ramanem in hotarele Republicii Moldova cu statutul actual autonom. Dar Guvernul de la Chisinau promoveaza o politica de divizare a tarii. Autoritatile centrale doresc aderarea Republicii Moldova la NATO si UE. Noi si populatia din Transnistria ne opunem acestei idei”, a declarat presedintele regiunii.

„Noi producem vinuri si produse agricole care ulterior sunt vandute in Rusia. Nu le vom putea vinde in UE. Daca Rusia ne taie cordonul ombilical, vom fi distrusi. Prin urmare, in cazul in care Guvernul moldovean va incheia cu orice pret Acordul cu UE, noi ne vom proclama independenta”, a mai afirmat Formuzal.

Intr-un referendum organizat in luna februarie, locuitorii din regiunea autonoma gagauza s-au pronuntat masiv in favoarea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Vamala sustinuta de Rusia, dar si a independetei regiunii, initiativa criticata dur de autoritatile de la Chisinau.

Sursa: realitatea.net

Citeste si: Tensiuni la granita de est a Romaniei: Rusia a demarat un plan de rupere a Republicii Moldova

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. misu spune:

    Sa de-a faliment toate firmele unde ANGAJATII (salariati) sunt tratati prost sau foarte rau de catre patroni care se vor manageri. Prea multe firme unde salariile sunt foarte mici (sub 200 euro la full time) dar si unde salariati dupa 8-10 ore de munca vor sa fuga acasa. PATRONI nu merita ca firmele lor sa aibe profit…

  2. ANDII spune:

    Trebuie trupe la granita Republicii Moldova cu Ucraina pentru ca gagauzia sa fie oprita pentru independenta. Inclusiv trupe in gagauzia. Sunt 405 din oameni in R. Moldova care vor cu rusia si nu vor cu Europa si Romania. Daca se pierde gagauzia se va pierde si posibilitatea Romaniei (R. Moldova) sa ajungem la Marea Neagra prin sudul Basarabiei.