Noutati :

Reprezentantii societatii civile in cea de-a doua runda de consultari cu liderii PDL Timis

9 februarie, 2012 - 08:31 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
4

Constantin Ostaficiuc

TIMISOARA. Constantin Ostaficiuc, presedintele PDL Timis, alaturi de o delegatie a Biroului permanent Judetean au avut, joi, cea de-a doua runda de discutii cu reprezentantii societatii civile.

Reuniunea de astazi face parte din campania initiata de PDL Timis de  intalniri cu asociatiile, fundatiile dar si partidele politice care inteleg ca este necesar sa avem in permanenta un dialog deschis si corect.

“PDL Timis a fost intotdeauna un partid care a avut usa deschisa pentru societatea civila. Eu sunt un om al dialogului si cred cel mai important lucru este sa lansam teme de dezbatere, sa discutam intr-un cadru civilizat, organizat despre subiectele de actualitate care afecteaza viata comunitatii”, a declarat Constantin Ostaficiuc, presedintele PDL Timis, la finalul discutiilor.

In cadrul discutiilor a fost prezentat un proiect comun de modificare a legii 341/2004.

„Avem multe amendamente de facut pe marginea legii existente, dar m-as referi la cateva articole pe care le consideram  primordiale si anume art. 8 care se refera  la  beneficiarii prezentei  legi  si care nu pot fi civili sau  militari dovediti  ca activisti ai fostului partid comunist, lucratori, agenti, colaboratori ai fostei securitati sau servicii de informare, informatori , precum si persoanele condamnate pentru fapte penale care reprezinta pericol social. Totodata, ne dorim in mod expres, si am cuprins acest lucru la art. 5, sa se faca foarte clar diferentierea drepturilor dintre persoanele remarcate pentru fapte deosebite si persoanele participante la revolutie”, a subliniat Virgil Hosu, presedintele ALTAR.

Un alt subiect al intalnirii l-a reprezentat dorinta de a se face „curatenie”in randul revolutionarilor.

„ Este adevarat ca, de-a lungul timpului au aparut peste noapte asa-zisi revolutionari  care, cu sustinere de la centru, au reusit sa obtina certificate. Acest lucru trebuie sa se schimbe! Va trebui sa gasim o metoda, impreuna cu cei care conduc astazi tara, prin care sa reluam evaluarea acestor dosare.  In acest context,  vom solicita ca la discutiile de la Bucuresti, sa fie prezenti si reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari  din Timisoara”  a declarat Ioan Cin, presedintele Forumului Revolutiei din Decembrie 1989.

O alta solicitare a reprezentantilor celor doua asociatii de revolutionari din Timisoara s-a referit la schimbarea  Secretarului  de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, George Costin.

Toate problemele ridicate au fost preluate de  presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc care a promis ca le va inmana parlamentarilor PDL din Timis care vor incerca sa  intermedieze o discutie cu ministrii noul cabinet dar si cu conducerea centrala a partidului in vederea solutionarii problemelor discutate.

„Societatea civila a fost in permanenta  un partener al PDL  Timis si ne poate spune cu obiectivitate unde am gresit sau ce trebuie sa schimbam, impreuna”, a concluzionat presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc.

La intalnire au participat reprezentantii Asociatiei  Luptatorilor din Timisoara Arestati in Revolutia din 1989 (A.L.T.A.R.) si Asociatiei  Forumul Revolutiei din decembrie  1989 Libertatea Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din pacate adevarul e ca multi au devewenit peste noapte revolutionari, au dat spagi imense ca apoi sa mulga statu de tot felul de privilegii. Trebuie gasita o solutie de a se face diferenta intre revolutionarii adevarati si impostori!

  2. V-as ruga sa faceti o delimitare mai clara, in titlurile de pagina, intre reprezentantii societatii civile : sindicate, revolutionari si restul lumii de buna calitate… Primele doua categorii isi reprezinta interesele proprii (financiare), pe cand restul protestarilor poate cer ceva de interes public daca au iesit in strada.

  3. in primu rand ar trebui ei intre ei sa faca o delimitare clara inainte sa vina si sa revendice bani platiti din buzunarele noastre…atat in piata cat si in sindicate,dar mai ales printre revolutionari,zac zeci si sute de impostori,unii pentru interese materiale,altii pentru interese politice samd…rusine cersetorilor

  4. perfect de acord,inainte sa li se dea,si inainte sa ceara tot felu de drepturi si de pensii care mai de care mai generoase,sa isi faca curatenie la ei in curte…nu e posibil ca in 20 de ani de la revolutie,anual,sa se „descopere”mai multi si mai multi asa zisi revolutionari si eroi ai patriei…sa primeasca doar cine merita…ATAT