Opinia Timisoarei

Reprezentantii primariei ar vrea sa puna taxa pe turnulet pentru palatele tiganesti din Timisoara. Cum va fi definit turnul in HCL?

TIMISOARA. O taxa in plus va duce la inlaturarea turnuletelor de pe palatele tiganesti din Timisoara, cred reprezentantii primariei. Adica sa impuna o taxa suplimentara celor care au astfel de constructii.

Habar nu au daca este legala si la cat s-ar putea ridica o astfel de taxa, si cum va fi definit „turnuletul” in potentialul proiect de Hotarare de Consiliu Local (HCL),  dar „analizeaza” aceasta posibilitate.

Edilul sef s-a gandit doar ca, daca exista o taxa de horn (n.r. coserit), de ce n-ar fi si una de… turnulet. Coseritul insa reprezinta un SERVICIU si se achita ca atare, nu precum o TAXA.

„Ma gandesc sa introducem o taxa de turnulet. Sa generam o hotarare de consiliu local care sa instituie si o astfel de taxa si sa se aplice pentru proprietatile existente. Sa incurajam oamenii sa fie preocupati sa-si redefineasca fatadele in raport cu exigentele Timisoarei pentru a evita niste taxe suplimentare, a declarat edilul sef al Timisoarei.

Cu toate acestea, controversatele turnulete sunt parte din cladire, imobil pentru care proprietarul plateste deja un impozit, or introducerea unei asemenea taxe ar insemna practic o dubla impunere, ceea ce, deocamdata, contravine legii. Pentru solicitarea unei noi taxe speciale, fie ea si pe turnulet, primaria Timisoara ar trebui sa presteze un serviciu (asa cum se intampla in cazul coseritului).

Exit mobile version