Noutati :

Replici acide intre ministrul Elena Udrea si viceprimarul Timisoarei, Sorin Grindeanu. Tema: fondurile europene

27 mai, 2011 - 12:37 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, i-a raspuns viceprimarului Sorin Grindeanu, dupa ce acesta a spus ca ministerul pe care aceasta il conduce blocheaza mai multe proiecte prin care Primaria Timisoara vrea sa atraga fonduri europene.

Elena Udrea i-a raspuns zilele trecute viceprimarului Timisoarei si i-a spus ca afirmatiile sale sunt „complet false si nefondate” si solicita mass-media sa preia anumite declaratii doar dupa o temeinica documentatie jurnalistica.

„MDRT nu a blocat niciun proiect cu finantare europeana, depus de vreo autoritate publica locala, deci nici vreun proiect depus, pe POR, de administratiile publice locale din judetul Timis. Pana in prezent, la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, au ajuns 3 proiecte, depuse de Primaria Timisoara, si care, anterior, au fost evaluate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest”, se arata in comunicatul emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Elena Udrea, prin Biroul de presa, ofera si exemple viceprimarului Timisoarei. „De exemplu, Primaria Timisoara a depus primul proiect in data de 4 august 2010, la peste trei luni de la momentul deschiderii sesiunii de depuneri, iar acesta a fost deja aprobat si semnat de ministru, in data de 7 mai 2011”, mai spune comunicatul.

Primele doua proiecte depuse de municipalitate au fost semnate deja, iar despre cel de-al treilea, ministerul anunta ca reprezentantii Primariei Timisoara mai trebuie sa faca anumite clarificari.

Viceprimarul Sorin Grindeanu: Nu spunem doar noi, ca autoritate locala care se loveste de lentoarea birocratica a Ministerului Dezvoltarii, ci si Comisia Europeana afirma acelasi lucru

„Primaria Municipiului Timisoara considera accesarea fondurilor europene o prioritate si, de aceea, a depus mai multe proiecte, pe mai multe programe derulate de ministere. Din pacate, procedurile greoaie si pasarea responsabilitatilor intre ADR si Ministerul Dezvoltarii au dus la un grad redus de absorbtie a fondurilor europene. Nu spunem doar noi, ca autoritate locala care se loveste de lentoarea birocratica a Ministerului Dezvoltarii, ci si Comisia Europeana afirma acelasi lucru: Romania este pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene, dupa Bulgaria, si trage semnale de alarma”, spune viceprimarul.

Mai mult, Grindeanu scoate in evidenta faptul ca ministerul „nu intarzie proiectele cu finantari europene, da un exemplu uluitor despre operativitatea sa: un proiect a fost depus de Primarie in august 2010 si a fost semnat de ministru in mai 2011, dupa noua luni de la depunere”.

„De asemenea, afirma ca Timisoara are trei proiecte, desi chiar de pe site-ul propriului ei minister scrie ca polul de crestere Timisoara, singurul din regiune, a depus noua proiecte. Mai precizam si ca proiectele municipiului nostru au primit punctaje maxime”, se arata intr-un comunicat emis de Sorin Grindeanu.

Acesta mai aminteste de proiectele depuse de municipalitate: pentru Spitalul Victor Babes, pentru Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala, reabilitarea Strazii Vacarescu, modernizarea Parcului Rozelor, modernizare strada Closca, extindere bulevardul Cetatii – str. Ovidiu Balea, reabilitarea malurilor Canalului Bega, amenajare complex rutier Michelangelo si altele, depuse atat in anul 2010, cat si in 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu au azuns la un consens pt dreptul de jmecher,probabil.Ma intreb cind vom scapa de adunatura asta de hoti si excroci carora le pasa doar de profitul lor de pe spinarea celor care muncesc.

  2. Afirmatiile lui Grindeanu nu par deloc acide. Nu inteleg de ce titlul articolului sugereaza ca au fost asa. In schimb replica d-nei udrea este mai degraba asemanatoare regiunii de dezvoltare Plescoi. Nu-i grav ca udrea trateaza TM cu mediocritatea caracteristica, pentru ca oricum nu o va mai face mult timp. Si in plus nu este udrea un reper de acuitate analitica. In schimb este un reper in „cum nu trebuie sa arate un om politic”.