Repetitii pentru parada militara de 1 Decembrie la Timisoara, nebunie in trafic. 7 strazi si bulevarde inchise pana la amiaza. Foto

TIMISOARA. Se desfasoara astazi repetitiile pentru defilarea de Ziua Nationala a Romaniei la Timisoara. Astfel, mai multe strazi si bulevarde din zona centrala a orasului sunt inchise traficului auto pana la ora 13.00.

Accesul autoturismelor va fi restricționat pe următoarele trasee, fiind permis doar accesul pietonilor:

– Strada Piața Ionel IC Brătianu de la intersecția cu strada Michelangelo;
– Strada 20 Decembrie 1989;
– Bulevardul Regele Ferdinand I pana la intersecția cu bulevardul Vasile Pârvan;
– Bulevardul 16 Decembrie 1989 până la intersecția cu strada Splaiul Tudor Vladimirescu;
– Bulevardul Republicii, de la Calea Circumvalațiunii până la strada Paris;
– Strazile Doctor Iosif Nemoianu și Paris de la intersecția cu strada Coriolan Brediceanu;
– Strada Splaiul Nicolae Titulescu de la intersecția cu strada Jiul pana la intersecția cu Bulevardul 16 Decembrie 1989„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Traficul a fost dat peste cap in toata zona centrala din pricina restrictiilor. Politistii au iesit in strada si incearca sa dirijeze circulatia pentru a nu se crea ambuteiaje.

De Ziua Nationala a Romaniei, la Timisoara nu se vor mai depune coroane de flori la Monumentul Ostasului Roman din Parcul Central (Scudier), ci la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989 de la Cimitirul Eroilor.

Schimbarea de program a fost anuntata de prefectul Mihai Ritivoiu care a explicat ca, in trecut, Monumentul Ostasului Roman s-a numit Monumentul Ostasului Sovietic, iar uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Rosii. In contextul razboiului din Ucraina, spune Ritivoiu, e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane sa se mute.

Iata programul complet de 1 Decembrie la Timisoara!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Tzzz spune:

  Nu era nevoie de asa ceva. Loganuri, Dustere si masini de pompieri vedem zilnic prin oras.

 2. Parada de 2 bani,ne lăudăm cu nimic,p.la fel ca în orice domeniu.Si asa orașul e blocat ,asta mai lipsea.In loc sa faca ceva pt fluidizarea traficului ,,,specialistii"o îngreunează. spune:

  Parada de 2 bani,ne lăudăm cu nimic,p.la fel ca în orice domeniu.Si asa orașul e blocat ,asta mai lipsea.In loc sa faca ceva pt fluidizarea traficului ,,,specialistii”o îngreunează

 3. Mihai spune:

  Mutarea ceremoniei de depunere de coroane: o toană a unui individ vremelnic „prefect” necunoscător al istoriei monumentelor Timișoarei ! Sărbătorim Ziua Națională a României într-un cimitir ? Simbolic pentru unii care îngroapă Țara !!!