Noutati :

Repetitie pentru recensamantul populatiei in 7-16 mai. Din poarta in poarta va bate cate un recenzor!

27 aprilie, 2011 - 12:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Autoritatile pregatesc, in aceasta perioada, un recensamant de proba, in vederea organizarii adevaratului recensamant al populatiei care va avea loc in 22-31 octombrie 2011. Recensamantul de proba se desfasoara in toate judetele tarii.

Datele obtinute in urma recensamantului pilot vor fi folosite cu scopul de a pregati recensamantul si nu reprezinta o sursa de date referitoare la populatie si locuinte.

Toti recenzorii vor avea si la recensamantul de proba, ca si la cel propriu-zis, documente de identificare, pe care le vor prezenta in momentul sosirii la domiciliile intervievatilor

In perioada 22-31 octombrie 201, in intreaga tara se desfasoara Recensamantul Populatiei si al Locuintelor.

Operatiunea se desfasoara la intervale regulate, la 10 ani, iar acesta este primul recensamant care se desfasoara in Romania dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana

De altfel, sloganul sub care este organizat recensamantul, “Pentru ca fiecare conteaza” releva tocmai ideea ca fiecare persoana inregistrata si fiecare informatie obtinuta cu prilejul recensamantului conteaza in fundamentarea programelor si proiectelor de dezvoltare atat la nivelul Uniunii Europene, cat si in plan national si local.

Pentru recensamantul din acest an, Romania cheltuieste circa 190 milioane de lei, iar in intreg procesul sunt angrenate peste 20.000 de persoane, numai pentru operatiunile de inregistrare in teren.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Romania, nu Tomania (in ultima fraza)… poate faceti o corectura…

  • Va multumim pentru observatie. Intr-adevar s-a strecurat o mica eroare din pricina vitezei. Am corectat-o. Va multumim si fiti pe mai departe cititorul nostru! O zi frumoasa!
   Redactia Opinia Timisoarei

 2. 2011, nu 201 🙂

 3. Cum sa pot fi eu cenzor ,sunt pensionar CFR, scoala postliceala,si de cate ori ma duc la primarie mi se comunica sa astept ca se va da printr-un comunicat.
  Va multumesc.