Noutati :

Repetitie generala pentru examenele din acest an! Cand are loc prima proba la Evaluarea Nationala si Bac

11 februarie, 2014 - 11:34 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In urmatoarele saptamani, in toate scolile din judetul Timis, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a vor avea emotii mari. Supravegheati strict de profesori si de camere video, vor sustine probele scrise ale Evaluarii Nationale si Bacalaureatului, la fel cum o vor face si in vara.

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine simulari ale examenelor de Evaluare Nationala in zilele de 18, 19 si 20 februarie. In 18 februarie are loc proba scrisa la Limba si literatura romana , in 19 februarie cea la Matematica, iar in 20 februarie elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna. Rezultatele vor fi afisate in 7 martie.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca aceste simulari ale Evaluarii Nationale se vor desfasura in aceleasi conditii ca  si examenul propriu zis.

„Subiectele sunt nationale, se preiau de pe Internet si se distribuie in toate scolile. Clasele sunt dotate cu camere de supraveghere, sunt profesori din alte scoli care ii supravegeaza pe elevi …Scopul nu este de a vedea nivelul elevilor, ci de a-i obisnui pe acestia cu atmosfera de examen”,  a declarat Cornel Petroman, inspector scolar general adjunct.

Conform modelelor elaborate de Ministerul Educatiei, toate subiectele de pe fisa de examen sunt obligatorii, se acorda 10 puncte din oficiu, iar timpul de lucru acordat elevilor este de doua ore.

Examenul propriu zis de Evaluare Nationala 2014 debuteaza pe 23 iunie, cu examenul scris de Limba si literatura romana.

Simularea la BAC, in martie

Luna viitoare va incepe si simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a si, in premiera, si pentru elevii de clasa a XI-a.

In 3 martie elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, in 4 martie cea la Limba materna, in 5 martie proba obligatorie a profilului, in 7 martie proba la alegere a profilului si specializarii, iar rezultatele vor fi afisate in 14 martie.

Rezultatele simularilor, atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat, nu vor fi trecute in catalog dar, la nivelul fiecarei unitati de invatamant se va realiza o analiza a lor, inclusiv prin discutii cu parintii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...