Noutati :

Repere religioase ortodoxe romano-timisorene dupa 50 de ani cu Nicolae Corneanu ca Mitropolit al Banatului

5 martie, 2012 - 07:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Parintele protopop dr. Ioan Bude si-a lansat luni cea mai recenta carte, pe care i-a dedicat-o IPS Nicolae Corneanu, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la instalarea ca Mitropolit al Banatului.

Cu aceeasi ocazie a fost lansat si un DVD, numit „Inaltpreasfintitul Parinte dr. Nicolae Corneanu – jumatate de veac ca Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului”. Mai multi oameni de cultura, dar si autoritati locale, precum si zeci de preoti au participat la lansarea de carte desfasurata la Mitropolia Banatului.

„Este o aparitie importante, care devine un reper pentru viata bisericeasca si nu numai, fiindca este o incursiune in peisajul larg al istoriei mari. Autorul ofera cititorilor un ghid util in ceea ce s-a intamplat in spatiul banatic. Cu alte cuvinte, o aparitie remarcabila care arata foarte bine si ca obiect editorial, fiind o performanta si estetica”, a explicat Adrian Rachieru.

Istoricul Ioan Hategan, prezent si el la eveniment, a precizat ca cele mai multe lacase de cult ortodoxe din Timisoara au fost ridicate dupa numirea lui Nicolae Corneanu in functia de Mitropolit. Evenimentele care il celebreaza pe IPS Corneanu continua si marti, la ora 18:00, la Biblioteca Judeteana din Bastionul Theresia.

Foto: Virgil Simonescu

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor