Noutati :

Renovarea ATI, cea mai importanta investitie la Spitalul Judetean din Timisoara in 2012! Vezi ce s-a mai facut in acest an in cel mai mare spital din vestul tarii!

28 decembrie, 2012 - 07:37 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

Principalele trei investitii importante finalizate sau in curs de finalizare anul viitor la Spitalul Judetean Timisoara sunt: terminarea lucrarilor de renovare de la sectia de Anestezie Terapie Intensiva, inceputul anveloparii cladirii spitalului si extinderea Casei Austria.

Toate cele trei investitii au o deosebita importanta pentru pacienti, pentru medici, dar si pentru reducerea costurilor de intretinere ale unitatii sanitare, sustin reprezentantii spitalului.

„Terapia Intensiva la ora actuala, unde avem pacientii in starea cea mai critica din spitalul nostru, este la nivel de standarde europene. Putem rivaliza cu oricine din Europa, la nivel de spital judetean. Termoizolarea inseamna o reducerea cu cel putin 25% la factura de caldura”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro managerul spitalului Judetan din Timisoara Ciprian Bogdan.

In ceea ce priveste extinderea Casei Austria exista doua avantaje. „Acolo avem o terasa, nu avem un acoperis clasic cu tigla, care are deja 10 ani de zile de cand e executata si unde incepe sa ne picure apa peste tot. Prin aceasta lucrare o sa acoperim in proportie de 80% Casa Austria. In cea ce priveste extinderea in sine, vom face o sectie pentru pacientii arsi care nu se recomanda sa fie internati laolalta cu ceilalti pacienti si vom face o sectie speciala, pentru ca suntem singura sectie, in afara de Bucuresti”, a mai precizat Ciprian Bogdan.

In cea ce priveste sectia de ATI, pentru reabilitare o parte din bani au fost alocati de Consiliul Judetean Timis, iar o alta parte importanta din sponsorizari. Modernizarea propriu-zisa a inceput in urma cu 10 ani, dar nu s-a putut face tot odata din lipsa banilor. In decursul anilor, peste in 1 milion de euro au venit de la CJT, iar o suma cel putin egala a provenit din surse proprii de finantare – sponsorizari sau fundatii.

Anevloparea spitalului aeste finantata de Consiliul Judetean Timis, costa 4 milioane de lei, iar reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara sustin ca lucrarile se vor finaliza in vara anului viitor.

In cazul extinderii Casei Austria lucrarile vor fi realizate tot din bani de la CJT si costa in jur de 2,5 milioane de lei. Se vor termina si ele in 2013, sustin reprezentantii spitalului.

Contributia Ministerului Sanatatii pentru acest an a fost reprezentata de achizitionarea unui angiograf, cu care se vor face investigatii minim invazive si care va functiona cel mai probabil de la mijlocul lui ianuarie, sustin reprezentantii unitatii sanitare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...