Noutati :

Regulile speciale pentru prima sesiune a Evaluarii Nationale. Ultimul anunt al ministrului Monica Anisie

14 iunie, 2020 - 03:59 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Incep emotiile pentru absolventii de clasa a VIII-a si pentru parintii lor, din pricina unui examen ce va avea o desfasurare diferita fata de alti ani.

Evaluarea Nationala va fi organizata in acest an in conditii speciale din pricina pandemiei. Cum examenul va incepe la ora 9, elevii vor trebui sa fie in sali cu o jumatate de ora mai devreme pentru ca inainte de intrarea in scoala tinerii trebuie sa treaca si prin triajul epidemiologic.

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Accesul in centrul de examen se va face pana la ora 8.30. Fiecare unitate de invatamant a stabilit un grafic in asa fel incat sa nu existe la poarta scolii aglomeratie si sa se respecte masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor. Prin urmare la poarta unitatii de invatamant, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic si va indruma elevii catre salile de examen impreuna cu un cadru didactic din comisia de examen. Totodata pentru acei copii care au temperatura corporala peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete succesiv, de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii si in acelasi timp sa lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta in care elevul este supus triajului epidemiologic. In ceea ce priveste siguranta elevilor mentionez ca in fiecare centru de examen au fost luate masurile de prevenire. S-a realizat dezinfectia, au fost dotate unitatile de invatamant cu dezinfectant, si multumesc pe aceasta cale autoritatilor publice locale care s-au implicat in aceasta peiroada foarte mult aratand ca le pasa de sanatatea si siguranta copiilor nostri. Totodata fiecare inspectoirat scolar va monitoriza in centrul de examen ca toate aceste masuri de prevenire sa fie indeplinite„, a declarat duminica ministrul Educatiei.

De asemenea, elevii trebuie sa stie ca lucrarile lor vor fi corectate de profesori din alte judete.

As vrea sa mai fac un anunt legat de modul de corectare a lucrarilor. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, lucrarile elevilor vor merge pentru a fi evaluate in alt judet decat cel din care face parte elevul„, a completat Monica Anisie.

Va reamintim, in Timis 5300 de elevi s-au inscris pentru examenul de Evaluare Nationala, care se va da in 140 de centre din tot judetul. Luni este programata proba la limba si literatura romana, miercuri urmeaza proba la matematica, iar joi va avea loc cea la limba si literatura materna.

Rezultatele examenului vor fi afisate in data de 22 iunie, iar in aceeasi zi, intre orele 14 si 20, elevii nemultumiti de note vor putea depune si contestatii. Acestea urmeaza sa fie solutionate intre 23 si 26 iunie, iar o zi mai tarziu, in 27, vor fi afisate rezultatele finale.

A doua sesiune a Evaluarii Nationale, organizata pentru copiii bolnavi, cei aflati in izolare sau carantina sau cei care vor avea temperatura mai mare de 37,3 va fi organizata cu incepere din 29 iunie.

Foto: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...