Noutati :

Reguli noi pentru marile magazine. Cum iti vei face cumparaturile, daca noua lege trece de Parlament?

20 februarie, 2016 - 11:59 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Parlamentul vrea sa reglementeze mai bine modul in care romanii isi fac cumparaturile. Forul legislativ vrea sa scoata supermarket-urile la marginea oraselor si sa le oblige sa creeze spatii speciale rezervate produselor provenite de la producatorii autohtoni.

Anul trecut, legea privind comercializarea produselor (321/2009) a generat printre cele mai ample dezbateri in randul parlamentarilor care au venit cu tot felul de proiecte prin care urmaresc protectia consumatorului roman, pe de o parte, si incurajarea consumului de produse romanesti, pe de alta parte. Niciuna dintre aceste proiecte nu a intrat insa in vigoare, iar avizele comisiilor de specialitate, ale guvernului sau ale uneia dintre camere
parlamentare sunt negative.

1. Magazinele, obligate sa cumpere marfa de la romani in anumite proportii

In luna octombrie, Senatul adopta un proiect de lege prin care initiatorul, senatorul PSD Liviu Dontu, dorea sa impulsioneze vanzarile producatorilor romani obligand marile lanturi de magazine sa cumpere, intr-o anumita proportie, produse agroalimentare de la ei. Astfel, potrivit formei adoptate de Senat, comerciantii au obligatia ca, pentru categoriile : carne, legume si fructe, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51%
corespunzator fiecarei categorii, provenite din lantul alimentar scurt, asa cum este definit in Politica Agricola Comuna a UE. Ulterior, proiectul a primit aviz negaziv de la Comisia pentru industrii si servicii, dar si de la Guvern care a decis sa nu sustina acest proiect. in momentul de fata, proiectul se afla la Camera pentru dezbatere, acesata fiind de altfel si camera decizionala in acest caz.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...