Noutati :

Reguli noi pentru asociatiile de locatari. Ce modificare pregatesc parlamentarii

2 iunie, 2018 - 08:36 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

Asociatiile de locatari din Romania vor trebui sa schimbe o parte din regulile dupa care functioneaza, daca legea care le reglementeaza regimul de functionare va fi modificata.

CITESTE SI: ‘Unde esti, tati? Acolo Sus, te iubesc. Sa ai grija de mami’. Ultimele cuvinte si povestea teribila din spatele nenorocirii de pe Autostrada Timisoara – Lugoj, unde un tanar a sarit de pe un pod. Si tatal si cumnata si-au pus capat zilelor 

Mai multi senatori PNL au depus la Parlament o initiativa legislativa care prevede ca asociatiile de proprietari pot decide sa excluda de la cheltuielile din intretinere copiii cu varsta sub sapte ani si o sa reduca la jumatate costurile pentru cei intre 7 si 14 ani.

Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea si completarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Astfel, initiativa modifica mai multe puncte ale articolului 47 care vizeaza cheltuielile asociatiilor de proprietari.

CITESTE SI: Impuscaturi in creierii noptii, in Timis. De ce au tras cu arma politistii in mijlocul unei localitati 

(1) d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiilor de proprietari. Beneficiarii exceptati de la aceste cheltuieli sunt copiii cu varsta de pana la 7 ani. (2) Asociatiile de proprietari hotarasc exceptarea de la plata cheltuielilor prevazute la alin. (1), lit b) pentru copii cu varsta de pana la 7 ani. (2¹) Pentru copiii intre 7-14 ani, plata pentru cheltuielile prevazute la alineatul anterior pot fi reduse cu 50%, in functie de decizia asociatiilor de proprietari„, se arata in textul proiectului de lege al PNL.

Proiectul de lege este initiat de senatorii PNL Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoara, Cornel Popa si Catalin Dumitru Toma. Senatul este prima Camera sesizata, for decizional fiind Camera Deputatilor.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asociatiile de locatari ar trebui sa se supuna unor legi locale, nu pe tara. In constitutie exista „dreptul la asociere’ si asta e suficient. Fiecare localitate e unica, sunt diferente de la una la alta. Parlamentul chiar nu are de lucru?