Noutati :

Reguli noi in domeniul gazelor naturale. Consumatorii au mai multe avantaje

1 octombrie, 2016 - 09:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Prima zi a lunii octombrie a adus si intrarea in vigoare a unui ordin al Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Odata cu acesta, distribuitorii vor avea mai multe obligatii fata de consumatori si vor plati si despagubiri daca nu isi respecta sarcinile.

Consumatorii de gaze naturale vor avea dreptul la despagubiri in cazul in care nu vor fi informati despre sistarea furnizarii de gaze, despre scaderea presiunii si in cazul in care firma de distributie refuza sa raspunda la sesizari sau la reclamatii. Acestea sunt doar cateva dintre prevederile noului standard de performanta pentru distributia gazelor natural.

Iata, in detaliu, situatiile in care operatorul sistemului de distributie (OSD) trebuie sa informeze consumatorul, si despagubirile pe care trebuie sa le plateasca in cazul in care nu o face

Oprirea sau limitarea neplanificata a distributiei gazului

(1) Atunci cand prestarea serviciului de distributie si de sistem al gazelor naturale este limitata si/sau intrerupta neplanificat, OSD are obligatia de a notifica utilizatorii SD (sistemul de distributie), in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 12 ore de la momentul limitarii/intreruperii, cu privire la motivul limitarii/intreruperii, data si ora preconizata pentru reluarea prestarii serviciului.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...