Noutati :

Reguli mai stricte pentru cei care vor sa-si construiasca o casa! Iata ce conditii noi trebuie respectate

8 august, 2015 - 11:59 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Persoanele care doresc sa-si construiasca o locuinta, inclusiv in mediul rural, vor fi nevoite sa angajeze un diriginte de santier care sa verifice calitatea lucrarilor, se arata intr-un act normativ ce va intra in vigoare la sfarsitul acestei luni. Cei care nu vor proceda in acest fel vor risca sa primeasca amenzi de pana la 10.000 de lei.

in momentul de fata, persoanele care vor sa construiasca locuinte – sau sa le modifice, modernizeze, repare, consolideze – trebuie sa aiba proiecte tehnice verificate si sa angajeze un diriginte de santier pentru controlarea lucrarilor, potrivit Legii nr. 10/1995.

Totusi, actul normativ prevede ca, in mediul rural si in satele ce apartin oraselor, sunt exceptate de aceste reguli locuintele cu parter si parter plus un etaj, precum si anexele gospodaresti.

Aceasta exceptie va fi eliminata, potrivit Legii nr. 177/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 484 din 2 iulie. Actul normativ se va aplica efectiv dupa 60 de zile de la publicare, adica din 31 august.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...