Reguli mai stricte in codul rutier: nu poti lua permisul daca nu ai 8 clase, dar poti sa ramai fara el … pe viata

In curand, prevederile Codului Rutier ar putea deveni mult mai stricte. Printre noile reglementari, una extrem de importanta se refera la faptul ca persoanele care nu au absolvit cel putin 8 clase nu au dreptul sa dea examen pentru permisul de conducere.

In plus, cei care au fost implicati, in accidente grave, soldate cu victime, isi vor pierde carnetul definitiv. Initiatorul proiectului de lege, deputatul Ioan Muntean, este convins ca soselele vor deveni mai sigure, cand aceste modificari vor deveni lege.

In prezent, cei care doresc sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa indeplineasca 3 conditii importante: sa fie apti din punct de vedere medical, sa faca dovada ca au luat lectii de condus de la un instructor autorizat si sa fi implinit varsta de 18 ani.

Daca va fi adoptat, acelasi proiect de lege le va interzice soferilor condamnati definitiv de o instanta pentru o infractiune comisa la volan, in urma careia o persoana a fost ranita grav sau a murit, sa mai conduca vreodata o masina pe drumurile din Romania.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.