Reguli egale pentru toti. Politisti locali din toata tara, reuniti la Timisoara ca sa stabileasca reguli comune pentru toate zonele

TIMISOARA. Armonizarea regulilor nationale si aplicarea unitara a acestora de catre agentii din toata tara. Este subiectul intalnirii a 17 structuri de politie locala, reunite la Timisoara.

CITESTE SI: Tanara jurnalista din Bucuresti care a scris articolul despre Timisoara in Time Magazine ii bate obrazul primarului Dominic Fritz

Agentii prezenti la timisoara fac parte din structurile responsabile de respectarea regulilor de comert, iar la finalul procesului inceput la Timisoara urmeaza sa fie intocmit un ghid de bune practici, care sa rezolve ambiguitatile din lege.

In cadrul saptamanii acestea, responsabilii politiilor locale pentru activitati comerciale au avut o serie de workshop-uri si discutii formale pentru a gasi solutii de rezolvare a ambiguitatilor din lege.

Dezvoltam un ghid de bune practici pe baza caruia sa putem opera la fel indiferent de localitate. Intalnim situatii in care comercianti cu puncte de lucru in mai multe orase nu inteleg de ce difera regulile sau aplicarea lor. Acesta va fi un instrument puternic care poate elimina ambiguitatile ramase. Vrem reguli clare si unitare, sa aducem astfel solutii de la nivel local pentru a rezolva probleme de la nivel national”, a transmis directorul Politiei Locale Timisoara, Attila Hajdu.

Discutiile au abordat in principal Ordonanta de Guvern 99/2000, care reglementeaza autorizarea activitatilor comerciale, precum si conditiile pentru sanctionarea si suspendarea lor. Unul din punctele principale abordate a fost si confiscarea veniturilor ilicite pe perioada suspendarii, unde legislatia actuala nu ofera instrumentele necesare politiilor locale pentru a le calcula si a indeplini complet aceste masuri prevazute de lege.

La evenimente au participat sefii inspectiilor comerciale din Aiud, Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Cugir, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galati, Mioveni, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Tulcea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.