Noutati :

Regulamentul de navigatie pe Bega la Timisoara este ILEGAL si inutil! Cine spune asta?

26 aprilie, 2017 - 11:22 AM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
2

TIMISOARA. Reactie a consilierilor locali ai PSD, dupa aprobarea unui Regulament de Navigatie pe Bega in plenul forului legislativ local al Timisoarei.

CITESTE SI: Timisoara are Regulament de Navigatie. Ce mai lipseste? 

Alesii social-democrati, care nu au votat acest proiect, sustin ca el este ilegal si inutil. Consilierii sustin ca regulamentul de navigatie pe Canalul Bega e impotriva legislatiei nationale si europene in vigoare.

Votul este absolut inutil si chiar abuziv, deoarece, pana in acest moment, nu este infiintata conform art. 25 din O.G. 22/1999 o Administratie a Canalului Bega, care este singura enititate ce poate elabora asemenea regulamente (art.27 din O.G. 22/1999). Mai mult, potrivit legii, Ministerul Transporturilor, ca autoritate de stat in domeniul transporturilor, aproba instructiuni si regulamente obligatorii pentru activitatile de transport feroviar, rutier, naval si aerian„, se arata intr-o luare de pozitie a grupului consilierilor locali PSD.

Alesii spun ca singura entitate ce ar fi putut adopta un asemenea regulament ar fi fost o Administratie a canalului, care nu a fost constituita pana acum.

Precizam, ca pana la aceasta data, Primaria Timisoara nu a initiat un proiect de Hotarare de Guvern, singura forma legala, prin care se poate constitui o Administratie a Canalului Bega (Memoriul nu tine loc de proiect de Hotarare de Guvern). Aceasta Administratie a canalului Bega, constituita legal, ar fi avut competente organizatorice si profesionale sa aiba atributii conform legii ca: sa asigure repararea si intretinerea infrastructurii de cale navigabila, sa asigure adancimea minima de navigatie comunicata oficial, sa asigure semnalizarea corecta, sa asigure si furnizeze serviciile de siguranta„, mai spun consilierii social-democrati.

CITESTE SI: Cand pornesc primele vaporase pe Bega, in regim de transport? DEZVALUIREA facuta de seful Apelor Banat Titu Bojin in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara

Alesii locali cred ca intreaga vina pentru un eventual esec al proiectului de reabilitare a malurilor Begai, in care este inclus transportul in comun cu vaporase pe Bega, ce nu poate porni fara infiintarea unei Administratii, ii apartine primarului Nicolae Robu.

Asadar, sub semnatura directorului tehnic al Primariei, dl. Culita Chis, cu girul primarului Nicolae Robu, administratia Primariei Timisoara, fara a avea nici o calitate legala, a supus votului Consiliului Local, care la randul sau nu avea competente legale si profesionale, sa aprobe un regulament de navigatie care firesc poate fi apreciat ca fiind lipsit de continut si valoare juridica, reprezentand doar expresia unui diletantism si amatorism nepermis al administratiei PMT sau este un demers politic al PNL prin care se vrea ascunderea esecului administratiei Robu si a promisiunilor electorale. Din punctul nostru de vedere o regie ca si RATT nu are competenta profesionala si organizatorica sa-si insuseasca abuziv atributiile unei Administratii a canalului Bega, deoarece RATT este doar un operator de transport. Au sprijinit aproape neconditionat acest proiect, insa atragem atentia ca un eventual esec al proiectului, de care nu suntem departe, apartine exclusiv primarului Nicolae Robu. Responsabilitatea de care fuge este aceea ca in cazul neindeplinirii indicatorilor din contractul de finantare (inclusiv transportul public in comun naval), Primaria Timisoara va trebui sa se restituie integral valoarea finantarii europene„, au mai precizat consilierii PSD.

Acestia cer elaborarea unui program ferm prin care sa solutioneze problema transportului pe Bega.

Tragem un ultim semnal de alarma si ii solicitam primarului Nicolae Robu sa coalizeze toate energiile locale pentru elaborarea unui program coerent, cu termene si responsabilitati precise, legale si clare, in vederea implementarii proiectului„, arata consilierii locali ai PSD.

UPDATEPrimarul Nicolae Robu a rabufnit pe Facebook: ‘Grupul impotriva Timisoarei s-a reactivat’ Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Dupa ce am citit titlul, mi-am dat si raspunsul: cineva din PSD. Bineinteles, in articol am primit si confirmarea.
  PSD-ul este intr-o ofensiva puternica in Timisoara, prin toate actiunile recente: propunerea construrii salii polivalente la Giroc (daca e pentru tot Timisul, oare de ce sala se face in singura localitate din judet unde se ajunge NUMAI prin Timisoara???), declaratiile tractoristului Bojin cum ca navigatia pe Bega nu se poate face pana la refacerea ecluzelor de la Sanmihai (minciuna, pt ca navigatia se poate realiza, dar nu se poate trece dincolo de Sanmihai pana nu se fac ecluze, cititi declaratiile lui Ervin Luci, director Administratia Bazinala de Apa Banat, din 2013), asa-zisul suport juridic pentru cetateanul care i-a facut nesimtiti pe politistii locali (adica 100% o actiune de PR) etc.
  In plus, au si suportul unor publicatii locale – vedeti pe tion articolele Roxanei Deaconescu si va veti convinge. Plus numarul mare de postaci anti-Robu, anti-PNL, anti-opozitie. Unii mai si pozeaza in adversari PSD, dar declara „sunt anti-psd, dar daca Grindeanu face asta/Dobra realizeaza cealalta o sa ii votez”.
  Deschideti ochii si analizati ce cititi. Presa centrala, prin celebrele posturi conduse de Voiculescu, Ghita, TVR-ul, dar si presa locala – sunt aservite PSD.
  Toate actiunile administratiei locale (care oricum e o administratie proasta sub conducerea lui Robu) sunt boicotate din fasa de administratia judeteana si centrala.
  Parlamentul si guvernul – nu mai are rost sa vorbim, deja trec tot mai multe legi pentru protejarea penalilor.
  Totul sub conducerea PSD!

 2. Dl Bojin ! Spuneti ca nu se poate face nimic pana nu se infiinteaza Administratia Canalului Bega . Dar in prezent cine administreaza Canalul bega ? Si , laolalta cu celelalte scrise in articol , nu suntem putin penibili?