Noutati :

Regiunea Vest a absorbit 250 de milioane de euro din fonduri europene

11 februarie, 2011 - 11:23 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ECONOMIC
0

Peste 680 de proiecte au fost depuse, pana in prezent, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest in vederea solicitarii de finantare nerambursabila prin Regio – Programul Operational Regional. Alocarea financiara pentru Regiunea Vest, gestionata de ADR, este de 416,52 milioane euro.

Conform datelor centralizate la ADR Vest, in aceasta regiune s-a reusit contractarea unui numar de 131 de proiecte cu o valoare totala de aproximativ 345 milioane euro, 250 milioane de euro reprezentand valoarea finantarii nerambursabile. Aproape 400 de proiecte se afla in diferite faze de evaluare si selectie sau precontractare, avand o valoare totala a finantarii de aproximativ 800 milioane euro, dintre care aproximativ 600 milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.  Gradul de contractare este de circa 60%.

Avand in vedere numarul mare de proiecte depuse spre finantare in cadrul Regio –  Programul Operational Regional, in Regiunea Vest, in prezent mai pot fi accesate fonduri nerambursabile in cadrul acestui program doar pentru: sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor (axa prioritara 1, poli de dezvoltare urbana si poli de crestere), dotarea bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta (axa prioritara 3, domeniul major de interventie 3.3) si reabilitarea siturilor poluate si neutilizate si pregatirea lor pentru noi activitati (axa prioritara 4, domeniul major de interventie 4.2)„, a precizat Miruna Vitcu, purtatorul de cuvant al ADR Vest.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...