Regiunea la cutie. Scoli sau alte institutii reabilitate cu bani europeni vor ajunge, sub forma de machete, la copii

TIMISOARA. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a realizat sub forma de puzzle machetele unor cladiri, constructii, institutii sau scoli din intreaga regiune vest care au fost reabilitate cu bani europeni.

Toate acestea au fost puse intr-o cutie si vor ajunge la elevi. In acest fel, copiii vor avea macheta scolii in care invata, dar si a altor cladiri sau imobile emblematice.

Ideea i-a apartinut unui antreprenor cu care ADR Vest a facut un parteneriat.

”Este un proiect de suflet. Mi-a păcut foarte mult ideea unui antreprenor local care a pornit cu aceasta idee si am realizat un parteneriat cu aceasta firma si in prima faza avem doua tipuri mari de proiecte: obiectivele culturale si de patrimoniu pe care regiunea le-a finantat si acestea le vom promova in perioada urmatoare. Cea de-a doua componenta mare este legata de unitatile de invatamant pe care noi le-am reabilitat, unde dorim sa mergem chiar in aceste unitati de invatamant, sa ducem la copii aceste proiecte, sa le poata face ei, sa aiba macheta scolii in care ei vor activa. Evident, le dam mai multe machete, avem un pachet de mai multe proiecte”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Practic, cei care vor primi ”Regiunea la cutie”, vor construi machetele unor cladiri cum ar fi Domul Catolic din Piata Unirii din Timisoara, scoli sau cor realiza un puzzle cu colonada imperiala de la Buzias.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...