Noutati :

Regal de rugby la Stadionul Gheorghe Rascanu! Timisoara a aniversat 40 de ani de la castigarea ultimului titlu la rugby

15 septembrie, 2012 - 06:32 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Campionii din 1972 au revenit pe teren pentru a marca aniversarea a 40 de ani de la castigarea primului si singurului titlu national pentru Timisoara.
 
Cei care au scris cea mai importanta pagina in istoria rugbyului timisorean s-au aliniat din nou la centrul terenului, la fel ca atunci cand se luptau pentru a aduce primul titlu national la rugby in provincie.  Din cei 23 de componenti ai lotului care a castigat campionatul in anul 1972, 10 au raspuns chemarii lansate de organizatori si au fost prezenti la evenimentul gazduit de stadionul Gheorghe Rascanu, unii dintre ei venind special din diferite orase ala tarii dar si din strainatate.
Bimbo Trailovici, Octavian Vlad, Emanoil Ene, Alexandru Ionita, Ewald Vollman, Constantin Nedelcu, Ion Iacob, Gheorghe Candea, Iuliu Peter si Nicolae Duta  au imbracat din nou echipamentul galben-albastru al Universitatii si o parte dintre ei chiar  au revenit in iarba, intr-un joc demostrativ contra unei formatii alcatuite din jucatori ce au  evoluat la Universitatea Timisoara intre anii 1980 si 1995.
Meciul care s-a intins pe durata a doua reprize de cate 15 minute a fost unul savurat de spectatorii veniti in numar mare sa asiste la sarbatoarea rubyului timisorean.
Generatia mai tanara a fost cea care a deschis scorul in meciul de old-boys, prin fiul regretatului jucator timisorean Gheorghe Rascanu,fost capitan al echipei nationale si dupa numele caruia a fost botezat stadionul din Ronat. Caludiu Rascanu a marcat un eseu, care a fost transformat apoi de Alexandru Domocos, unul din artizanii formarii actualei echipe de rugby. Acelasi Domocos a reusit si el un eseu cateva minute mai tarziu si generatia 80 a condus veteranii cu 12-0. Dar fostii campioni au revenit: Iuliu Peter si Marian Pascale au culcat mingea in terenul advers ca in zilele de glorie, iar Mihai Comanici a transformat ultimul eseu, restastabilind egalitatea, Scorul a fost insa cel care a contat cel mai putin in cadrul sarbatorii de la Stadionul Gheorge Rascanu.
”A fost minunat la asa atmosfera nu ma asteptat, asa multa lume, asa un cadru sarbatoresc. Chiar s-a meritat sa vin din Germania pana aici, am fost foarte incantat, am reintalnit  multi prieteni, unii schimbati, altii mai putin, m-am bucurat ca organizatorii chiar si-au dat o silinta deosebita.Eu aproape in fiecare an vin in Romania si am fost putin dezamagit la un moment dat ca rugbyul timisorean decazuse dar acum sunt sanse sa fie un viitor frumos, ar fi bine ca acesti oameni care s-au implicat sa ramana si sa realizeze mai mult decat am reusit noi”, a spus fostul jucator al Universitatii din anii 70, Ewald Vollman.
Din echipa care a reprezentat pe teren generatia 70 au facut parte: Octavian Vlad, Bimbo Trailovici, Ewald Vollman, Iuliu Peter, Nicolae Duta, care a fost si capitanul echipei, Ferdinand Gampe, Ioan Clamba, Tiberiu David, Eugen Borlea, Ioan Buruiana, Iulian Capraroiu, Oliewer Florea, Mihai Comanici, Dumitru Gheorghe, Eusebiu Melniciuc, Marian Pascale, Constantin Radu, Ioan Rovo, Nicolae Strambeanu, Mihai Tiuch, Gigi Crangan, Mircea Jurj si Gheorge Preoteasa.
Antrenor: Iacob Ioan

Pentru generatia 80-90 au evoluat: Florin Ionita, Vasile Lazar, Petru Muntean, Nicolae Bandula, Petrea Bontea(cpt), Jean Copil, Dejan Jurj, Dumitru Nistor, Nicu Paslaru, Claudiu Rascanu,Adrian Achimov, Nicolae Colac, Octavian Costelas, Alexandru Domocos, Ionut Gheorghe, Nicu Grigoras, Valeriu Gui, Cornel Mitan, Marin Panait, Radoico Voinov, Flavius Grozoni si Florin Todor.
Antrenor: Alexandru Chiciu.
Nici campionii care nu se mai afla printre noi nu au fost uitati de organizatori: Florin Popovici, Florin Ionica, Ioan Mihai Tatucu, Ghoerghe Rascanu, Bebe Ceausu, Mihai Suciu au fost reprezentati de rudele lor la evenimentul de duminica, sotiile sau copii lor primind din partea organizatorilor cate un tricou aniversar. in memoria lor au fost patrate si cateva momente de reculegere.
Totodata, Universitatea de Vest Timisoara, prin rectorul Marilen Pirtea i-a inmanat o disstinctie profesorului Petru Laichici, cel care a condus vreme de peste trei decenii destinele rugbyului universitar timisorean.
Din partea Federatiei Romane de Rugby au fost prezenti la evenimentul de la Timisoara George Bargaunas, presedintele  Comisiei Centrale a Arbitrilor, cel care a si oficiat la meciul veteranilor, precum si antrenorul echipei nationale Hari Dumitras, care a inmanat distinctii din partea Federatiei fostilor campioni.
”Suntem foarte multumiti de reusita acestei aniversari, a fost putin innorat dar asta e vremea ideala pentru rugby. Fostii campioni s-a vazut ca au jucat de la egal la egal cu o generatie mai tanara, suntem foarte multumiti de evolutia tuturor.Cariera mea in rugby a fost scurta, dupa juniorat m-am lasat, dar am rmas mereu cu gandul la colegii mei si acesta a si fost motivul pentru care m-am implicat in organizarea acestui eveniment. Ma simt indatorat fata de acest sport”, a spus Oliewer Florea.
Pe langa meciul de rugby , spectacolul de la stadionul Gheorghe Rascanu a fost completat si de alte momente gustate de cei prezenti: un numar de magie prezentat de magicianul Augustin, o dezgustare de vinuri,  worksoppuri si cel mai important, un concert sustinut de Pasarea Colibri.
Citeste mai multe  pe  www.fortaviola.ro


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...