Noutati :

Reforma invatamantului superior tehnic se dezbate la Timisoara. Intrunirea conducerilor universitatilor membre ARUT, la Universtatea Politehnica

2 mai, 2018 - 04:59 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Rectorii si prorectorii universitatilor membre ale Aliantei Romane a Universitatilor Tehnice (ARUT) se intrunesc in zilele de 3 – 4 mai 2018 la Timisoara pentru o analiza a invatamantului superior tehnic. La eveniment vor participa, pe langa membrii ARUT, reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale si, in premiera, presedintele Aliantei Universitatilor Tehnice din Austria.

O prima sedinta de lucru a conducatorilor universitatilor membre ARUT va avea loc joi, 3 mai. Vineri, 4 mai, acestia se vor intalni cu prof.dr.ing. Harald Kainz, rector al Universitatii Tehnice din Graz si presedinte al Aliantei Universitatilor Tehnice din Austria, care va prezenta programele educationale universitare si sistemul de invatamant superior tehnic din Austria.

Lucrarile reuniunii ARUT vor fi deschise de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, care este si presedintele in exercitiu al ARUT.

Una dintre principalele teme ce vor fi abordate in cadrul reuniunii ARUT este legata de analiza si evaluarea invatamantului superior tehnic din Romania, ce va fi urmata si de formularea unor concluzii si propuneri de reforma.

O alta tema importanta a intalnirii este legata de evaluarea programelor de studii doctorale si a procedurilor de evaluare interna si externa.

De asemenea, va fi supus aprobarii pachetul de informatii privind competitia de granturi de cercetare in cadrul ARUT si a regulamentelor de mobilitati ale personalului universitar si studentilor in cadrul programului ARUT – Exchange.

La finalul reuniunii, concluziile si propunerile de reformare a sistemului de invatamant superior tehnic din Romania vor fi cuprinse intr-o Rezolutie ARUT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...