Noutati :

Referendumul privind desfiintarea judetului Timis ar putea avea loc! Prefectura a pierdut procesul, in prima instanta

15 februarie, 2012 - 02:25 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Mircea Bacala

TIMISOARA. Tribunalul Timis a respins actiunea Prefecturii Timis care contesta legalitatea unei hotarari a Consiliului Judetean Timis, din 2011, de a organiza un referendum pe tema desfiintarii judetului Timis.

Potrivit prefectului de Timis, Mircea Bacala, Prefectura Timis a pierdut in prima instanta acest proces, insa mai are o calde de atac.

Prima instanta, adica Tribunalul Timis, a respins actiunea Prefecturii privind hotararea de consiliu judetean de organizare a unui referendum pentru desfiintarea judetului Timis, aceasta desi in cadrul procesului ni s-a alaturat Compartimentul juridic al Consiliului Judetean Timis. Daca lucrurile merg in aceasta directie, CJT trebuie sa se pregateasca pentru acest referendum. Avem o cale de atac, la Curtea de Apel pe care cu siguranta o vom folosi”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Mircea Bacala.

In anul 2011, consilierii judeteni au stabilit organizarea unui referendum, pe 18 septembrie, pentru consultarea cetatenilor din Timis in privinta desfiintarii judetului Timis. Hotararea a fost sustinuta de consilierii partidelor de opozitie si a fost atacata in instanaa de prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, care a afirmat ca este ilegala. Procesul a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie, iar Prefectura Timis a pierdut in prima instanta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...