Noutati :

Referendumul de la Universitatea de Vest din Timisoara s-a incheiat: rectorul va fi ales prin vot universal

27 iunie, 2011 - 09:45 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Profesorii universitari si studentii Universitatii de Vest din Timisoara pot sta linistiti. Nu va veni o comisie formata din persoane din interiorul si din afara universitatii sa-l aleaga pe viitorul rector, ci va fi ales prin vot direct de ei. Referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului s-a incheiat.


Majoritatea covarsitoare a ales pentru desemnarea rectorului prin vot universal de cadrele didactice ale institutiei si studentii reprezentanti. Din totalul de 678 de persoane cu drept de vot, la referendumul de luni au participat 467 de cadre didactice si studenti reprezentanti, insemnand 69%.

Majoritatea zdrobitoare, de 87%, a votat pentru alegerea rectorului prin vot universal, doar 13 procente optand pentru  formarea unei comisii care sa aleaga cel mai bun plan de management al candidatilor pentru functia de rector al universitatii.

„La alegerile de anul viitor, rectorul Universitatii de Vest va fi ales prin vot direct“, a confirmat si Florin Mangu, presedintele biroului electoral al UVT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...