Noutati :

Referendumul a fost prelungit, oficial, cu patru ore, spune CCR. Urnele se deschid la ora 7 si se inchid la 23!

24 iulie, 2012 - 04:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Curtea Constitutionala a discutat, marti, sesizarile PDL cu privire la modificarile aduse legii referendumului, astfel s-a decis ca sectiile vor fi deschise intre orele 7.00 si 23.00.

O singura obiectie a PDL a fost admisa de CCR, cea privind modificarea legii referendumului conform careia Guvernul stabileste durata consultarii populare.

Democrat-liberalii au depus, in 19 iulie, o contestatie la Curtea Constitutionala referitoare la legea privind stabilirea programului de vot la referendum, dar si o contestatie la legea care stabileste ca orarul de vot va fi precizat prin hotarare de guvern.

Modificarile aduse la Legea referendumului, prin Ordonanta de Urgenta 41 adoptata de Guvern, prevad desfiintarea birourilor electorale din comune, orase si municipii, dar si eliminarea din procesele-verbale a mentiunilor privind alegatorii care au votat pe listele suplimentare.

OUG 41 adoptata de Guvern modifica articolul 26 din Legea referendumului si elimina prevederile privind constituirea birourilor electorale de circumscriptie ale comunelor, oraselor si municipiilor. in schimb, doar in cazul sectoarelor din Bucuresti se infiinteaza oficii electorale. Astfel, conform prevederilor in vigoare, se mentin birourile electorale judetene, cel al municipiului Bucuresti, dar si cel privind sectiile de vot din strainatate.

Conform ordonantei de urgenta, „in cazul organizarii unui referendum national, se constituie birouri electorale de circumscriptie doar la nivel de judet si la nivelul municipiului Bucuresti, birou electoral pentru sectiile de votare organizate in afara tarii, precum si oficii electorale de sector al municipiului Bucuresti”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dupa stirea mea,prelungirea orelor de vot la alegeri sau referendum,se poate face numai de catre Biroul Electoral Central IN ZIUA VOTULUI.Cand s-a schimbat legea ?