Noutati :

Referendum pentru cum va fi ales rectorul la Universitatea de Vest Timisoara! Cei mai multi profesori si reprezentanti ai studentilor vor vot universal

27 iunie, 2011 - 01:34 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Profesorii Universitatii de Vest din Timisoara au lasat catedra la o parte luni, pret de cateva minute, ca sa voteze pentru modalitatea de alegere a rectorului: concurs public sau vot universal. Peste o suta de cadre didactice au votat pana la pranz la cele doua sectii organizate in holul UVT.

La vot se pot prezenta cadrele didactice care sunt titulare si au incheiat un contract pe termen nelimitat cu universitatea, dar si 41 de studenti reprezentanti in consiliile facultatilor si in senatul universitatii. In total 678 de votanti, ne spune Florin Mangu, presedintele biroului electoral al UVT.
“Cadrele didactice aleg felul in care va fi ales rectorul”, a precizat Florin Mangu. El a specificat ca urnele vor fi inchise la ora 20, iar imediat va incepe numararea voturilor. “In alte uiversitati din tara, din informatiile pe care le am, a fost votata varianta desemnarii rectorului prin vot universal. Adica fiecare cadru didactic alege direct rectorul si nu este cazul organizarii unei comisii care sa evalueze planul managerial al candidatilor”, a adaugat presedintele biroului electoral.

Daca nu vor fi prezenti la vot peste 50% dintre dascali, referendumul se va relua in 30 iunie. “Am venit sa votez la referendum. E dreptul meu. Eu cred ca ar trebui ales rectorul de catre noi, angajatii universitatii si nu de o comisie formata din persoane din afara institutiei, care nu cunosc nimic despre Universitatea de Vest”, a spus una dintre profesoarele care au votat la referendum.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...