Noutati :

Referendum la Universitatea de Vest Timisoara pentru stabilirea felului in care va fi ales rectorul

24 iunie, 2011 - 12:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Zi importanta luni la UVT! Profesorii si reprezentantii studentilor sunt chemati la urne sa aleaga modalitatea prin care la alegerile de anul viitor va fi stabilit rectorul universitatii.

Astfel, vor fi amenajate 2 urne in Aula Magna unde cei 774 de votanti, cadre didactice cu contract pe durata nedeterminata si studentii reprezentati in Senat si consiliile facultatilor sa spuna pentru care din cele doua variante opteaza.

Prima modalitate este aceea a votului universal: adica toti cei 774 de profesori si studenti sa aleaga rectorul dintr-o lista.

A doua varianta este prin concurs: adica toti cei care vor ajunga rector al Universitatii de Vest sa se prezinte cu un proiect de management, sa se constituie o comisie de specialisti, iar acestia sa stabileasca drept castigator cel mai bun proiect pentru scoala.

Referendumul pentru desemnarea uneia dintre cele doua posibilitati se va desfasura luni de la ora 8.00 dimineata pana la 20.00. In acest rastimp, toti cei 774 de votanti sunt asteptati sa treaca pe la urne. Vor primi cate un buletin pe care sunt inscrise cele doua variante de alegere. In cazul in care nu se vor prezenta la vot jumatate plus 1 dintre votanti, referendumul va fi repetat in 30 iunie.

Alegerea viitorului rector va avea loc anul viitor, insa dascalii de la UVT vor sa se asigure de pe acum ca vor avea cea mai eficienta si mai corecta modalitate de a desemna un conducator care sa reprezinte interesele scolii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...