Noutati :

Referendum in Ungaria! Maghiarii sunt chemati sa voteze pozitia Guvernului Orban impotriva crizei migrantilor

2 octombrie, 2016 - 09:05 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Ungurii sunt chemati duminica la urne, in cadrul unui referendum menit sa valideze politica anti-migranti a guvernului. Premierul Viktor Orban, care se opune cotelor obligatorii de refugiati, nu are emotii cu privire la rezultatul votului.

Sondajele arata insa ca rata de participare nu se va ridica la cele 50 de procente necesare pentru validarea consultarii.

Ungurii au ‘datoria’ sa ajute guvernul sa combata deciziile ‘elitei de la Bruxelles„, a scris Orban intr-un articol menit sa ii convinga pe oameni sa mearga la vot.

Migrantii sunt prezentati drept potentiali teroristi si raufacatori in posterele de campanie pregatite de guvernul lui Viktor Orban.

Stiati ca atacurile de la Paris au fost comise de migranti?” arata un afis, in timp ce altul intreaba retoric: „Stiati ca, de la debutul crizei migrantilor, a crescut numarul cazurilor de hartuire a femeilor in Europa?„.

Guvernul a cheltuit aproape 3,1 miliarde de forinti, adica 10 milioane de euro, pentru aceasta campanie de informare. Cand aceasta suma s-a terminat, guvernul a alocat inca 800 de milioane de forinti, adica 2,5 milioane de euro pentru campania pentru referendum.

Alegatorii sunt chemati sa raspunda la intrebarea: Sunteti sau nu de acord ca Uniunea Europeana sa impuna cote de migranti fara acceptul Parlamentului ungar? Sondajele arata ca majoritatea cetatenilor ar spune un NU raspicat.

Potrivit intelegerii din cadrul Consiliului European, tarile membre trebuie sa imparta povara valului de refugiati cu tarile cele mai afectate: Ungaria, Italia si Grecia.

Ungaria ar trebui sa primeasca doar 1200 de migranti din 160.000 care ar trebui relocati la nivel european. Guvernul maghiar a contestat hotararea la Curtea Europeana de Justitie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Trei mici „interpretari/formulari” relativa la informatiile din articol:
    – „asa-numita campanie de informare”: se pare ca detineti adevarul absolut („asa-numita?”)!
    – intelegerii din cadrul Consiliului European, tarile membre trebuie sa imparta povara valului de refugiati cu tarile cele mai afectate: Ungaria, Italia si Grecia. Atentie, (1) Nu exista o astfel de intelegere, privind migratia, (detaliile asupra cedarii unor drepturi ale suveranitatii nationale sunt insa mult mai complicate); (2) Ungaria nu face parte din aceasta lisata, vezi si
    – Ungaria ar trebui sa primeasca doar 1200 de migranti (si asta relativ doar la numarul finit de 160.000 de migranti, hotarata anul trecut si nu este una / cea relativa la cei cca 1.5 milioane sositi pana in prezent in EU … (decizia, dupa cate stiu, ataca de Slovacia la Curtea Constitutionala) cand de fapt in Ungaria exista deja peste 1200 migranti, aflati in diverse faze de tratament: in curs de evaluare, acceptati, …
    Consultati va rog presa mai serioasa din Romania (dar si informatiile de la Romania Actualitati) si nu doar stirile SOC de pe unele posturi TV!