Noutati :

Reduceri la biletele si abonamentele de tren pentru elevii din Timis

5 septembrie, 2018 - 11:20 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Au mai ramas cateva zile pana la inceputul anului scolar, iar in Timisoara vor ajunge si elevi din alte localitati ale judetului. Pentru acestia CFR Calatori pregateste reduceri la bilete pe garniturile sale.

CITESTE SI: Se face sau nu campusul mult visat? Motivul pentru care elevii de la liceul de Nobel din Timisoara vor continua sa invete in mai multe spatii din oras 

Elevii din invatamantul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

In plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distante pana la 300 km.

Compania feroviara face reduceri si la abonamente. Elevii beneficiaza de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, dupa caz. Reducerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a, se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat.

De exemplu, un elev plateste doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Timisoara Nord – Lugoj, in loc de 302,4 lei cat ar costa calatoriile la pret intreg timp de 21 de zile lucratoare sau de 151,20 lei cat costa un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

CITESTE SI: Schimbare de program dupa ce doua echipe s-au retras din campionatul de volei. Timisoara debuteaza impotriva Clujului 

Elevii vor putea circula la pret redus cu legitimatiile din anul scolar precedent pana la data de 30 septembrie, dupa care, pentru a beneficia de reduceri, elevii trebuie sa isi vizeze carnetele pentru anul scolar in curs. Pentru elevii din clasele pregatitoare, pentru a se putea achizitiona abonamente sau bilete trebuie prezentata o copie a certificatului de nastere si adeverinta doveditoare de la scoala unde invata.

La controalele din trenuri elevii vor trebui sa prezinte biletul sau abonamentul, insotite de carnetul de elev vizat, dar si un act de identitate. In cazul copiilor din invatamantul primar si gimnazial pot fi prezentate numai legitimatia de calatorie si carnetul de elev.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...