Reducerea concediului de crestere a copilului le va viza doar pe mamele care vor naste dupa modificarea legii

Reducerea perioadei in care se acorda indemnizatia pentru cresterea copilului de la 24 de luni la 12, 16 sau 18 luni nu se va aplica retroactiv, modificarile vizandu-le doar pe mamele care vor intra in concediu dupa adoptarea legii, a declarat, pentru incont.ro, ministrul Muncii, Ioan Botis.

Asa cum declarase si vineri, ministrul a mai explicat ca valoarea indemnizatiei va ramane aceeasi, dar ca se va majora stimulentul pentru intoarcerea la munca inainte de expirarea concediului, de la 100 la 400 de lei lunar.

„Modificarile le vor viza doar pe mamele care vor intra in concediu dupa aparitia legii. Este vorba despre modificarea intregului sistem social, inca nu s-a stabilit perioada si nici data de la care va intra legea in vigoare. Dupa adoptarea de catre Guvern, legea va merge in Parlament, unde va fi discutata”, a declarat Ioan Botis.

Botis a adaugat ca mamele care se vor intoarce la munca din concediul pentru cresterea copilului inainte de expirarea perioadei ar putea primi o indemnizatie de 400 de lei.

In prezent, mamele care revin la serviciu mai devreme de doi ani primesc 100 de lei in plus la salariu, sub forma unui stimulent.

Totodata, Botis a mai spus ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu, adica la cuantumul din iunie 2010, inainte de diminuarea cu 15%, dar decizia finala va fi luata la Ministerul de Finante.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Perfect de acord cu idiotii astia, dar daca eu ma intorc la munca la un an UNDE IMI LAS copilul, exista cum,va crese de STAT care sa iti ia copilul de la varst ade un an si noi nu stim??? Ce servicii imi oferi pt acest copil, sa il pot creste, sau eu vin la munca si maidau si bani la bona sau la gradinite particulare???? Ce stie sa faca un copil la un an, mai guvernantilor??? Sa treaca singur strada, sa se duca singur la toaleta, sa pape singur????