Noutati :

Redeschiderea centrelor fitness este sigura, daca sunt respectate anumite reguli sanitare si de igiena

7 mai, 2020 - 09:32 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Comunitatea fitness din Romania, reprezentată de cei mai mari operatori fitness la nivel national, a transmis către Guvern o documentație prin care arată cum poate fi făcută o redeschidere treptată a sălilor de sport, într-un mod sigur și responsabil.

Preluând afirmațiile Organizației Mondiale a Sănătății, principalii operatori de fitness din România  subliniază faptul că activitatea fizică este un medicament puternic și eficient împotriva bolii, iar susținerea sănătății psihice și fizice, chiar și în circumstanțele fără precedent generate de criza Covid-19, poate fi realizată prin aplicarea măsurilor de igienă, siguranță și dezinfecție pe care situația le impune, dar și prin intermediul fitness-ului, activitate sportivă cu cel mai mare număr de practicanți (peste 800.00 la nivel național) și care are multiple valențe, de la sănătate, la socializare și plăcere, precum și utilitate în practicarea sporturilor de performanță.

„Efortul fizic regulat întărește sistemul imunitar și oferă multe beneficii, atât pentru sănătatea personală, cât și pentru  sănătatea economiei României. Industria românească de health & fitness dorește să contribuie la redeschiderea treptată și responsabilă a cluburilor și facilităților, atât în interesul comunității, cât și al companiilor și angajaților lor, prin oferta de sport, health & fitness. Această industrie este un puternic promotor al protecției și prevenției, prin rolul major pe care îl are în susținerea sănătății”, au spus reprezentanții Smartfit Studio, cel mai mare operator fitness din vestul țării și membru al Comunității Fitness din România.

Inițiatorii discuțiilor cu Guvernul spun că exercițiile fizice regulate întăresc sistemul imunitar și asigură că industria de health și fitness poate crea rapid un mediu sigur, cu asigurarea tuturor condițiile privind sănătatea, igiena, distanța socială și toate măsurile de siguranță necesare.

Reprezentanții Smartfit Studio au participat la elaborarea unui Ghid Covid 19 privind siguranța industriei de health & fitness, care va servi ca bază pentru companiile de health & fitness în elaborarea propriului ghid Covid-19, cu scopul de a garanta o deschidere sigură, gradual, structurată și controlată.

„Vrem să ne întoarcem la muncă pentru a ajuta, inspira și susține oamenii să depășească această perioadă dificilă cât mai repede posibil.  Dacă pe perioada stării de urgență, când activitatea noastră a fost suspendată, instructorii și antrenorii noștri au fost alături de comunitatea noastră oferind alternative on line, mutând practicarea sportului din club în camera de zi a fiecăruia, cu atât mai mult acum dorim să ne implicăm mai mult în demersurile pentru redarea calității vieții fiecărui iubitor și practicant de sport” au concluzionat reprezentanții Smartfit Studio, membru fondator în Comunitatea Fitness România.

Printre cele mai importante măsuri propuse se numără: limitarea numărului de clienți prezenți simultan – un client pe 10 mp, implementarea și monitorizarea unui set de măsuri stricte de igienizare și curățenie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fără aceste centre nu se poate , ma si mir cum de le au închis , acolo doar nu este nici un pericol , se vor distanță aparatele se va dezinfecta si totul va fi bine , cum , să nu aibă unde să meargă domnișoarele , doamnele , sa isi lucreze corpul iar bărbații sa isi faca mușchii ca la revista , sa socializeze, da , dar cu respectarea distanțarii sociale,asta se subînțelege,este crima daca nu le deschide cit mai repede, si acasa se poate face gimnastica,eventual o bicicleta,ceva , da , dar la fitness este mai frumos,mai elegant,numai cine nu a fost nu stie,acolo te eliberezi de stres,antrenorii personali te sprijină,mai ales cind este o pozitie mai complicata,mai ales la sexul frumos,te ajuta,concluzia este foarte clară,cu cit mai grabnic, cu atit mai bine,trebuie si o petitie, ceva,un grup pe,facebook,un grup de sprijin .