Recunostinta vietnamezilor fata de Politehnica timisoreana

TIMISOARA. In data de 14 august 2018, un grup de vietnamezi a vizitat Universitatea Politehnica Timisoara. Din grupul de 20 de persoane, 16 sunt fosti studenti ai Institutului Politehnic „Traian Vuia”, cum se numea institutia in perioada 1969 – 1974, cand studiau la Timisoara. Dintre acestia, 5 au absolvit Facultatea de Chimie, iar 11 pe cea de Constructii.

Au rememorat, cu aceasta ocazie, alaturi de colegii lor romani, momentele placute petrecute in perioada studentiei, si-au reamintit echipele care se formasera atunci intre studenti romani si vietnamezi, pentru a-i invata limba romana, limba pe care, desi nu au mai folosit-o de peste 40 de ani, o vorbesc inca foarte bine. De altfel, fostii studenti vietnamezi, unii dintre ei ajunsi acum in functii importante in stat, au numai cuvinte de lauda la adresa scolii Politehnice timisorene.

In acea perioada, statul vietnamez, distrus de razboi, avea nevoie de specialisti care sa puna umarul la reconstructia tarii. Regimul comunist al Romaniei din acea perioada i-a acceptat la studii, iar acum statul vietnamez doreste sa-si exprime recunostinta fata de cei care i-au ajutat atunci cand au avut cea mai mare nevoie. Astfel, anul viitor vor fi acordate medalii, chiar daca unele post-mortem, acelora care i-au ajutat in perioada studentiei, printre acestia regasindu-se rectorul de atunci al Politehnicii, Ioan Anton, sau profesori de renume cum au fost Coriolan Dragulescu sau Vasile Cocheci.

Oaspetii vietnamezi, dar si colegii lor romani, si-au amintit salile din cadrul actualului Rectorat al UPT in care, acum peste 40 de ani, studiau sau dadeau examene, toti promitand o revedere anul viitor, cand se implinesc 45 de ani de la absolvire.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...