Noutati :

Recunoastere pentru Timisoara, la Londra! Ce primeste orasul nostru?

21 aprilie, 2015 - 12:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Titlu important pentru Timisoara si recunoasterea orasului drept Destinatie Principala pentru Business.

Astazi, la Londra, capitala Banatului capata un certificat din partea Adunarii Europene pentru Afaceri (EBA) din Oxford, care deruleaza un program de Investitii pentru sprijinirea cresterii rapide a oraselor si regiunilor si de sporire a atractivitatii investitionale.

In acest context de “Promovarea a oraselor viitorului” sunt evidentiate principalele destinatii pentru afaceri, stabilite de de un grup de experti. Acestia evalueaza potentialul economic si investitional al orasului, precum si proiectele si politicile investitionale pentru sectoarele prioritare. Timisoara a intrat in acest program si astfel este inclusa in categoria destinatiilor principale pentru investitii in registrul AEA, atestata prin Certificatul de Destinatie Principala pentru Investitii  si titlul afferent.

Ce are Timisoara de castigat?

– Suport managerial pentru proiectele de investitii: pe siturile oficiale ale AEA si partenerilor sai, in revista online “The Leader Times and The Socrates Almanac”, in cursul prezentarilor privind orasele atractive pentru investitii, ca parte a misiunii economice si Summiturilor AEA;

– Organizarea summit-urilor si intalnirilor nationale, regionale si internationale pentru afaceri in orasul nostru, cu participarea expertilor si specialistilor AEA, a reprezentantilor elitelor de afaceri, investitorilor, politicienilor, autoritatilor, city-managerilor si oamenilor de stiinta;

– Atragerea atentiei liderilor regionali si mondiali ai companiilor, institutiilor bancare si financiare, companiilor de constructii si comunitatilor de afaceri in vederea dezvoltarii unor proiecte si implementarii de programe pentru cresterea economica a orasului / regiunii.

Pozitionarea economica si geografica, potentialul resurselor naturale, potentialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale si industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educatie si accesul la sanatate, potentialul in inovare, tehnica si stiinta, tabilitatea politica, portofoliul de programe de dezvoltare a orasului pe termen mediu si lung, mecanismele de protejare a investitiilor, existenta in regiune a unor preferinte investitionale, zone economice libere si teritorii cu prioritate de dezvoltare. Toate acestea au reprezentat criterii pe care expertii le-au luat in calcul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...