Noutati :

Rectorii universitatilor din Timisoara sustin orasul pentru titlul de Capitala Culturala Europeana

25 februarie, 2014 - 02:41 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Rectorii a patru universitati de stat si doua private din Timisoara au semnat, la sediul Primariei, o declaratie de sustinere a orasului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.

Din partea Primariei Timisoara, documentul a fost  iscalit de primarul Nicolae Robu.

Am discutat mai multe aspecte privind aceasta candidatura si asa cum e de asteptat toti au deschiderea pentru acesta candidatura si implicarea in proiect. Am convenit sa mai semnam o declaratie prin care sa asumam ca Timisoara sa devina pol universitare si de cercetare. Am discutat sa exploram impreuna posibilitati de coagulare si anume crearea unui consortiu de cercetare in Timisoara. Universitatile trebuie sa joace un rol important, dar vor fi cooptate si institutele de cercetare„, a declarat Nicolae Robu.

Din partea Universitatii Politehnica a semnat Declaratia de sustinere, rectorul Viorel Serban.

Pe langa ideea centrala a acestei intalniri cu primaria si anume de a semna acel act, a mai aparut un act care se refera la ce am dorit noi cu totii, sa marsam pe ideea de Timisoara Universitara. Timisoara din punct de vedere universitar poate fi motorul care sa sprijine aceasta competitie Timisoara Capitala Culturala Europeana in 2021. Cred ca noi trebuie sa ne axam pe educatie„, a spus Serban.

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest a remarcat ca este pentru prima data cand rectorii se afla la aceeasi masa, la sediul Primariei.

Pentru Timisoara este un moment de referinta pentru ca e prima data cand noi, universitatile suntem la aceeasi masa si avem proiecte in comun si cand primaria se inconjoara de mediul universitar. Primaria Timisoara, in timp, nu a dus lipsa de primari reprezentanti din mediul universitar. Cred ca menirea noastra, dincolo de a face educatie si cercetare e de a  ne implica in bunul mers al orasului in care traim„, a spus Pirtea.

Din partea Universitatii de Medicina a semnat documentul rectorul Marius Raica, din partea Universitatii de Stiinte Agricole rectorul Paul Parsan, din partea Universitatii Tibiscus rectorul Corina Musuroi, iar din partea Universitatii „Ioan Slavici” presedintele Titus Slavici.

Noi, Rectorii Universitatilor de stat si private din Timisoara, reuniti astazi, la initiativa Primarului Municipiului Timisoara, afirmam sustinerea fara rezerve a noastra si a universitatilor pe care le reprezentam pentru proiectul comunitar Timisoara -Capitala Europeana a Culturii in 2021. Consideram ca Timisoara, municipiu prin excelenta al diversitatii -culturale, etnice, religioase, ideologice, etc.-, dar in egala masura al tolerantei si solidaritatii intre oameni, al respectului pentru valorile fiecaruia si al impartasirii fiecaruia din valorile celuilalt, municipiu cu o puternica traditie in cultura si de o remarcabila forta culturala actuala, centru universitar de renume international, pol urban de maxima importanta la nivel euroregional in aceasta parte de Europa, intruneste toate cerintele pentru a fi o excelenta capitala europeana a culturii in 2021”, se arata in declaratia semnata de rectori si de primarul Nicolae Robu.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania si cel din Grecia care vor purta acest titlu timp de un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...