Opinia Timisoarei

Rectori sau politicieni? Ce aleg Nicolae Robu si Stefan Dragulescu, conform noii Legi a Educatiei?

Dilema pentru liderul PNL Timis, senatorul Nicolae Robu, si PDL-istul Stefan Dragulescu, deputat in Parlamentul Romaniei!

Noua Lege a Educatiei promulgata astazi de presedintele Traian Basescu ii pune in fata unei alegeri: ori la scoala ori in politica!

Conform legii, „functia de rector este incompatibila cu detinerea unei functii de conducere in cadrul unui partid politic peperioada exercitarii mandatului„.

De asemenea, legea prevede ca „persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului„.

Cu alte cuvinte, Nicolae Robu, care este rector al Universitatii Politehnice inca din 2004 si Stefan Dragulescu, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara din 1992, cu o scurta intrerupere, sunt acum nevoiti sa-si stabileasca foarte clar prioritatile. Raman in politica sau in invatamant?

„Problema se pune incepand cu urmatorul mandat de rector. De aici rezulta ca se va merge pana la capat cu legislatia actuala, cea in baza careia am fost ales rector. Mie imi expira mandatul de rector in primavara anului 2012. Presupunand ca nu sunt la al doilea mandat, nu as mai putea candida pentru un nou mandat, deoarece in primavara lui 2012 inca voi fi senator. Dar sunt la al doilea mandat, iar legea prevede o limitare la doua mandate de rector”, a spus Nicolae Robu. El si-a exprimat increderea ca o alta lege a Educatiei, aflata acum in dezbaterea senatului, va fi adoptata si o va inlocui pe cea promulgata astazi.

Desi nu au aparut inca normele de aplicare, rectorul Politehnicii Timisoara, senatorul PNL Nicolae Robu este convins ca in acest moment functia sa politica nu este incompatibila cu cea din invatamant si ca legea s-ar aplica doar de la finalul actualului sau mandat de rector.

Deputatul PDL Stefan Dragulescu, rector la Medicina din Timisoara, nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

Exit mobile version