Noutati :

Rectoratul Politehnicii Timisoara, revendicat de Camera de Comert

26 noiembrie, 2010 - 02:54 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
6

Cladirea in care functioneaza Rectoratul Politehnicii timisorene este revendicata de catre Camera de Comert, a anuntat Nicolae Robu, rectorul UPT. In acelasi timp, Georgica Cornu, seful CCIAT spune ca proprietatea este sfanta!

Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, a anuntat ca institutia pe care o conduce ar putea ramane fara una dintre cele mai reprezentative cladiri, cea a Rectoratului, situata chiar in Piata Victoriei. Cladirea a fost revendicata de Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis, iar pe rolul instantelor este deja un proces in acest sens.

Robu spune ca „in 15 mai 1945, cei care au condus atunci CCIAT, au considerat ca merita sa doneze aceasta cladire pentru dezvoltarea universitara a Timisoarei. Nu era vizata Politehnica la acea vreme dar prin cursul lucrurilor s-a ajuns din fericire ca beneficiar al acelui de act de donatie, irevocabil si pe vecie cum e scris in articolul 1 al actului sa fie tot mediul universitar, in speta Politehnica. Pentru mine este de neinteles cum conducerea actuala a Camerei de Comert vrea sa rezilieze un act de donatie, accentuez, benevol, pentru ca nu a a avut loc in perioada comunista, ci in 1945, e cu totul si cu totul altceva, atunci cand iti revendici proprietatile care au fost luate abuziv, in conditiile in care regimul comunist a procedat la obligarea propietarului de a semna un act de donatie. In 15 mai 1945 nu a fost cazul sa se intample asa ceva, conducatorii de atunci au considerat ca aceasta cladire merita sa primeasca o dimensiune universitara si mai mare la acea data, Conducerea de acum nu face nicio diferenta intre politica de refacere a patrimoniului uzurpat prin acte ale regimului comunist si aceasta situatie cu totul speciala a cladirii rectoratului UPT”, a declarat Nicolae Robu.

Rectorul Universitatii Politehnica spune ca institutia pe care o conduce a investit, intre timp, foarte multi bani aici. „UPT a refacut acoperisul Politehnicii, lucrare care a costat 300.000 de euro, am reparat si fatada cladirii, chiar daca mai modest, cu veniturile noastre proprii, am facut o sala a Senatului cum nu mai exista in Romania”, mai spune Robu.

Prima infatisare in procesul de revendicare a fost stabilita pentru data de 30 noiembrie 2010. „Ei vor refacerea patrimoniului, pentru ca se dau mari luptatori ai patrimoniului privat. Ca gest simbolic e peste orice limita, sa iei cladirea Rectoratului, din zona zero a Timisoarei. Pentru Timisoara, este un simbol, sa aiba in centrul sau o astfel de institutie ca rectoratul”, a mai precizat rectorul UPT.

De cealalta parte, Georgica Cornu, presedintele CCIAT, spune ca intr-adevar exista un act de donatie catre Universitatea de Vest, dar cladirea a fost nationalizata. Cornu mai spune ca acea cladire este inchiriata in proportie de 50% si nu este folosita pentru invatament, asa cum se specifica in actul de donatie.

Domnul Robu nu stie ce vorbeste! Acea cladire este una nationalizata. Daca va uitati cu atentie pe cladire, pe partea dinspre Bulevardul Republicii, o sa vedeti o placute pa care scrie Camera de Comert Timisoara. Camera de Comert a fost obligata sa doneze acea cladire Universtiatii de Vest. In Cartea Funciara scrie exact care este istoricul sediului si scrie ca este nationalizata. Cladirea a fost donata pentru invatamant si nu pentru a fi inchiriata. pentru ca 50% din cladire este inchiriata. Exista, intr-adevar un act de donatie catre Universitatea de Vest, dar Universitatea de Vest nu a avut nevoie de acea cladire si asa a fost nationalizata si data Universitatii Politehnica. In acest moment, cladirea este revendicata statului roman si nu direct Politehnicii. Proprietatea e sfanta!”, a declarat Georgica Cornu, presedintele CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Vai de mine ramine fetita politica de ROBU fara somptuosul birou…Am eu un vagon de marfa pe care l-as dona dar voi face in asa fel sa nu aiba utilitati…Si asa si-a luat mite prietenesti de la Geoana si Ponta cu rusinea aliantei PNL-PSD…Daca se face dreptate eu nu-l PLING pe acest duplicitar politic(asa-zis cameleon….)

 2. Ba Frate, Cornu asta e ca o ” Gaura Neagra” : tot absoarbe ! Dupa Camera de Comert care a devenit un mic srl din grupul Confort, vrea sa suga si de la Rectorat ! Mai hooooooo…..

 3. mah georgica fratele meu oltean, mah mateescule fratele meu activist(fost). asha ! sa le-o tragetzi cu varf si indesat fetitzelor astora hotzomane de la politehnica inclusiv lu’ chirila care o facut toate shmenurile cu restaurantul, inchirierile dubioase etc etc n-ar strica si un picutz de D.N.A la potlogariile ce le-au facut in trecut si acum. cred ca o sa-i mance gherla.

 4. chestia asta cu Rectoratu e din capu tau Cornule sau o venit de la pdl ca daca nu-l sicanezi pe robu nu mai primesti lucrari?

 5. Nu stiu ce s zic. Suntem obisnuiti cu rectoratul acolo. Credeam ca-i cladirea politehnicii.
  si donatia e sfanta.

 6. L-am vazut aseara la Realitatea TM pe Cornu.
  Cica dumnealui e continuatorul Camerei Meşteşugarilor imperiale infiintata pe timpul imparatului Franz Josef.
  Sa se uite ce s-a construit in Timisoara pe vremea aia.
  Intrebarea e urmatoarea: furau firmele la timpul respectiv 5 cm din grosimea pietrei cubice dupa cum fura unii acum 5 cm de asfalt pe b-dul L. Rebreanu ?