Rectificare de buget: Guvernul taie de la transporturi si da in plus pentru ajutoare sociale si primarii

Guvernul se reuneste marti, intr-o sedinta speciala, pentru a discuta reimpartirea bugetului. Potrivit proiectului de rectificare publicat de Ministerul de Interne, cei mai multi bani vor fi taiati de la Transporturi si Sanatate, in timp ce sume considerabile vor fi transferate catre Ministerul Muncii pentru plata alocatiilor pentru copii, a pensiilor si a indemnizatiilor.

De asemenea, primariile, consiliile judetene, Ministerul de Interne si cel al Educatiei sunt printre castigatorii rectificarii bugetare. Astfel, primariile si consiliile judetene vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetara

La nivelul ministerelor, Finantele vor primi peste 1,24 miliarde de lei: 700 de milioane pentru actiuni generale si 530 de milioane pentru plata despagubirilor in procesele de restituire a proprietatilor.

Bani in plus ajung si la Interne, pentru plata salariilor si pentru derularea proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile.

Desi sunt o prioritate in discursurile politicienilor, Transporturile si Sanatatea pierd un miliard si jumatate la rectificare. La Transporturi, Guvernul renunta la finantari de un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare, iar la Sanatate, platile de aproape 800 de milioane de lei catre fondul national de asigurari de sanatate diminueaza semnificativ bugetul ministerului.

Sursa: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Taie de la transporturi: adica de ex o alta bucata din centura Timisoarei nu o sa vedem curand, in schimb da bani primariilor (clientela politica) si pt ajutoare sociale (helesteul electoral). Da’ cand vine voba de autonomie fiscala pe regiuni (adica beneficiezi in mare masura de ce produci) nici nu vor sa auda nici guvernul nici parlamentatii. Interesant nu ? Parca-i un scenariu cunoscut…