Noutati :

Rectificare bugetara la Timisoara: cati bani mai primesc RATT si Colterm din bugetul local?

4 august, 2014 - 10:43 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Societatea de termoficare si regia locala de transport public primesc iarasi bani pentru subventii din bugetul local. Consilierii locali voteaza, luni, o noua rectificare bugetara. Vorbim despre mutari de bani de la un capitol la altul, mai ales ca, sustin reprezentantii primariei, in ultimele luni s-a inregistrat o usoara crestere a veniturilor la nivelul municipalitatii.

„In general, sunt schimbari intre capitole, cu o foarte usoara crestere a veniturilor, doar in acele capitole in care executia de casa depaseste previziunea, chiar in luna iulie. Veniturile sunt mai mari decat previziunile de la inceputul anului. Suma in plus este relativ mica si cu siguranta vom mai avea o rectificare in septembrie. Exista unele modificari de incadrare, de la investitii la functionare. Mai sunt capitole de acoperit la despagubiri, in zona juridica”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Asadar, Directia Tehnica are nevoie de mai multi bani pentru functionare, asa ca muta bani de la… investitii, care nu vor avea nevoie de toate sumele alocate deja in buget pana la sfarsitul anului. Un exemplu ar fi realizarea Inelului IV, care avea prevazuti 10 milioane de lei in buget, insa licitatia va avea castigator abia in luna octombrie.

Colterm primeste 7 milioane de lei pentru subventii si mai are bani de primit. „S-au mai adaugat, dar nu suplimentar, ci din cota stabilita, inca 7 milioane de lei la Colterm pentru subventie. Totalul subventiei preconizate la inceputul anului este de 60 de milioane de lei, ei au avut bugetati 40 de milioane de lei, din care sunt cheltuiti toti, chiar daca nu sunt toti platiti. Mai pot primi bani pana la sfarsitul anului”, explica Diaconu.

Si Regia Autonoma de Transport Public Timisoara primeste 4 milioane de lei, tot pentru subventii. Potrivit lui Diaconu, RATT cheltuie 3,5 milioane de lei, lunar, pe gratuitati, bani subventionati de municipalitate.

______

UPDATE: Pana la urma, alesii locali au aprobat sa dea doar 6 milioane de lei la societatea de termoficare si 3 milioane de lei la RATT, pentru subventii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...